Foto: Starsport

Skromno i u krugu porodice, tako je verovatno Marko Rakonjac ove nedelje ispraćen u Moskvu.

Crnogorski napadač, koji je od treće lige Srbije došao za nekoliko godina do ruske Premijer lige doneo je svom dosadašnjem klubu dva i po miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

U Čukaričkom glade bradu i Vladimir Matijašević i ostali u upravi kluba jer već neko vreme dobro zarađuju na igračima.

Bar za srpske uslove. Rakonjac dva i po miliona, Dimitrije Kamenović tri miliona evra, Đorđe Jovanović 1,9 miliona, Đorđe Petrović 909 hiljada. To je 8,31 milion samo u prethodnih godinu dana. Malo li je?

Platili su Novom Pazaru Almira Aganspahića 55 hiljada evra i za ostalo su u plusu.

Pre dve godine su Veljka Birmančevića prodali za milion, Miroslava Bogosavca za pola miliona, Ezea za 300 hiljada, Ndiajea za još 250 i opet su prebacili dva miliona evra.

Slobodan Tedić je ranije otišao u Mančester siti za tri miliona, Samjuel Ovusu za jedan i po u Al-Fajhu, Ognjen Mudrinski u Jagjeloniju za 600 hiljada, a Luka Stojanović u Čikago za pola miliona.

Marko Rakonjac, Foto: Starsport

Suma sumarum, samo u poslednje tri godine „brđani“ su inkasirali 16,25 miliona evra od prodaja igrača.

Znači da pričamo o jednom dobrom trendu. Uz to Čuki ne pate rezultati, mada bi bilo bolje kad bi pored Zvezde i Partizana postojala još neka ekipa koja može da igra za titulu.

Objektivno to nije realnost, bar ne kod nas i onda je dobro što bar treće mesto može da odvede Čukarički u Evropu, pa da tamo u izlogu budu još neki fudbaleri.

Đorđe Jovanović sa Sašom Ilićem, Foto: Starsport

„Večiti“ se za to vreme „krve“ za pehar, ali Partizan recimo ne može da se pohvali istim prihodima.

Štaviše, kad se podvuče crta, od transfera su lani zaradili bezmalo 16 puta manje od Čukaričkog, jer su prodali samo Makija Banjaka Kairatu za pola miliona evra.

Usput još nisu uspeli da pretvore Nemanju Jovića u igrača vrednog milionskog transfera i veliko je pitanje koga na leto mogu da prodaju skupo.

Foto: Starsport

Marko Milovanović je u jednom trenutku obećavao da može da bude „sledeća velika stvar“, ali ni to za sada ne deluje izvesno.

Proteklih godina je Partizan bio daleko uspešniji u transferima, ali je svojevrstan paradoks da sada, kada je najbliži tituli u poslednjih pet godina, nema šta da ponudi inostranstvu.

Zvezda je skorije prodala Marka Lazetića, Njegoša Petrovića i Željka Gavrića za milionske sume, ali je svejedno manje uspešna od Čuke jer su svi otišli za 7,7 miliona.

Marko Lazetić Foto:Jonathan Moscrop / PA Images / Profimedia

Lazetić za četiri miliona ode u Milan, Petrović u Granadu za milion i po i Gavrić u Ferencvaroš za 1,2. Nije idealno, s obzirom da su ta imena slovila za nosioce nove generacije.

U Ljutice Bogdana bi rekli da nije ni loše, dok je na Nemanju Motiku i Petra Stanića „otišlo“ 2,6 miliona evra.

Zbog svega pobrojanog će Partizan biti pred dvostrukim problemom kad dođe vreme za svođenje računa.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli će, ako postanu prvaci Srbije, moći da opravdaju izostanak prihoda rezultatom i prekidom dominacije najvećeg rivala.

U suprotnom će i uprava i Aleksandar Stanojević morati da odgovore na pitanje kako Čukarički zarađuje deset puta više za prelazni rok, dok FIFA suspenduje klub zbog dugovanja za Filipa Holendera, a Zvezda nastavlja da uzima titule.

BONUS VIDEO: Nenad Lalatović o sujeverju i taliji kojom smanjuje nervozu na utakmici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare