Marko Rakonjac, Foto: Starsport

Crnogorski napadač rođen u Bijelom Polju za kratko vreme je prešao put od igrača koji je već spakovao kofere za jednu, a onda kupio avionsku kartu za drugu državu koja ratuje.

Kad kažemo da fudbal ne poznaje granice (i ne bi trebalo) onda svakako treba spomenuti slučaj Marka Rakonjca.

PROČITAJTE JOŠ:

Mladi fudbaler Čukaričkog, sada je već nekadašnji igrač „brđana“, jer je klub objavio da ga je ispratio u Rusiju.

Kupila ga je Lokomotiva iz Moskve za dva i po miliona evra i sve to ne bi bilo neobično, da pre samo tri, četiri meseca nije bio na putu za Ukrajinu.

Već je sve bilo dogovoreno sa Dinamom iz Kijeva, o čemu je za „Sportski žurnal“ pričao direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević pre oko mesec dana.

„Imamo već zvaničnu ponudu za Rakonjca, ali ga neću pustiti danas, videćemo ovih dana. Dan ili dva. Što se mene tiče može da ostane do juna, klub ne žuri, ali tu se pita i igrač. Imali smo skoro gotov ugovor sa Dinamom iz Kijeva, desilo se to što se desilo“.

Marko Rakonjac, Foto: Starsport

A desilo se da je Rusija u februaru napala Ukrajinu i da su dve države zaratile.

Kako je Kijev naprasno od velelepne metropole postao „grad duhova“, oklopnih vozila i transportera, tako je i fudbal tamo zamro.

Nedavno su Ukrajinci odlučili da fudbalsko prvenstvo bude prekinuto bez šampiona, sa rezultatima na dan kada je rat počeo.

Da je transfer realizovan zimus, pitanje je šta bi sada bilo sa Rakonjcem i gde bi igrao.

Foto: Starsport

Ipak, i samo saznanje da se za dečka iz generacije 2000. zainteresovao Dinamo, podstaklo ga je da još jače zapne.

„Imam još više motiva, s obzirom da je takav klub pokazao interesovanje za mene. Na kraju, možda je i dobro što sam ostao, nastavio sam da dajem golove, stigao do dresa reprezentacije Crne Gore, igam dobru sezonu. Nadam se da će po mene i Čukarički ispasti još bolje“, ispričao je Rakonjac.

Dobra sezona znači da je stameni Bijelopoljac, koji je pre pet godina stigao u Čukarički, postigao ove sezone 11 golova i upisao tri asistencije u svim takmičenjima.

Posebno mu je efikasan drugi deo sezone, gde je kod Saše Ilića blistao i davao golove Vojvodini, Napretku, TSC-u, Spartaku, Mladosti.

Vošu je dotukao i asistencijom, a 192 centimetra visoki napadač je protiv Napretka imao dve.

Pogodovalo mu je što je baš u drugom delu godine otišao Đorđe Jovanović u Makabi iz Tel Aviva, pa je i Marko mogao da se raspuca.

Poslednji meč je odigrao protiv Partizana, protiv Crvene zvezde nije ulazio, ali nije marilo.

Dve ekipe se bore za titulu, za koju Čuka nema šanse, ali zato lepo može da inkasira od svojih talenata.

Foto: Starsport

Ili bar onih koje dobro „nanjuši“. Rakonjac je jedno vreme posle Jedinstva iz Bijelog Polja proveo i u Srpskoj ligi.

Igrao je pre tri godine za IMT, pa se 2020. godine vratio u matični klub, već deset puta skuplji nego kad je postao senior prvi put.

Sada su njegove partije primetili i inostrani klubovi, a Rakonjac je za dve godine prešao put od srpske treće lige do Premijer lige Rusije.

BONUS VIDEO: Okupljanje navijača Rendžersa u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar