Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ubedljiva igra "parnog valjka".

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu sa 3:0 i tako prednost Crvene zvezde smanjili na dva boda, čime su ostali u trci za šampionsku titulu.

PROČITAJTE JOŠ...

Partizan je očekivano od samog početka utakmice, pre koje je održan minut ćutanja zbog smrti Ivice Osima, krenuo ofanzivno, pa je u uvodnim minutima Bibars Natho prvo veoma loše šutirao, toliko da je lopta otišla u aut, potom je loše zahvatio loptu pa je Nikola Vasiljević veoma lako zaustavio pokušaj, da bi treći šut bio izblokiran, kao i udarac Rikarda.

No, iako je Napredak odolevao do tog momenta, u 29. minutu nije bilo spasa. Nakon kornera koji je izveo Natho i vraćene lopte Rikardo je zahvatio loptu volej udarcem i doneo vođstvo crno-belima.

U nastavku prvog dela Đorđe Jovićević je mogao da poravna, ali je njegov jedan šut zaustavio Siniša Sanićanin, a potom odbitak uhvatio Nemanja Stevanović.

Početkom drugog poluvremena Alen Melunović je iz izgledne pozicije prebacio gol Partizana, a u 56. minutu usledila je kazna u vidu centaršuta Natha i pogotka Marka Jevtovića glavom, da bi konačnih 3:0 na semaforu stajalo nakon ukradene lopte Alekse Terzića, centaršuta i skrenute lopte Saše Marjanovića u mrežu svog tima.

Do kraja nije bilo promena rezultata, pa su crno-beli slavili i prišli Zvezdi na dva boda minusa tri kola pre kraja Superlige Srbije.

Napredak – Partizan 0:3 (0:1)

(Rikardo 29, Jevtović 56, Marjanović 64 autogol)

Stadion: Mladosti, Kruševac; Glavni sudija: Stanko Ostraćanin

Napredak: Vasiljević – Mršić, Đeković, Kojičić, Spremo – Marjanović, Milovanović – Jovanović, Đuričković, Mladenović – Melunović

Partizan: Stevanović – Živković, Miletić, Saničanin, Lutovac (od 62. Obradović)  – Zdjelar (od 73. Fejsa), Jevtović – Marković (od 62. Menig), Natho (od 73. Baždar), Jović (od 62. Terzić) – Gomeš

Superliga Srbije, 34. kolo

Nedelja

Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Sanogo 3, Katai 34, 71)

TSC Bačka Topola – Voždovac 1:1 (0:0)

(Vukić 70 – Pantović 83)

Napredak- Partizan 0:3 (0:1)

(Rikardo 30, Jevtović 57, Marjanović ag 65)

Ponedeljak

18.30 Čukarički – Radnički Niš

Standings provided by SofaScore LiveScore