Foto: Starsport

Doskorašnji fudbaler Čukaričkog Nikola Petković je novi član MLS ekipe iz Šarlota.

Petković je 2003. godište, a klub sa Banovog brda je na njegovom transferu zaradio tri miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ:

U Čukaričkom je proveo pet i po godina i prošao je mlađe kategorije tog kluba. Nedavno je sa reprezentacijom Srbije bio u Americi i debitovao u prijateljskom meču protiv Sjedinjenih Država.

„U dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio sam prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu, stigao i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS“, kazao je Nikola Petković za zvanični sajt kluba.

Nikola će probati da učvrsti vezni red svog tima koji je prošle sezone bio deveti na istoku MLS.

„Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru. Još jednom, želim sve najbolje mojim saigračima iz Čukaričkog, nadam se da ću ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Siguran sam da imaju kvalitet za to, a klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak“, objasnio je Petković.

Pored njih trojice, nekadašnji igrač Čukaričkog Predrag Radosavljević je u Americi igrao još od osamdesetih godina prošlog veka do ranih dvehiljaditih.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić konačno zatresao mrežu za Ajaks

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar