Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su nakon velike borbe Vojvodinu u zaostalom meču 5. kola Superlige Srbije rezultatom 2:0.

Odlučujuće golove su postigli Aleksandar Pešić u 52. i Gelor Kanga u 61. minutu utakmice.

PROČITAJTE JOŠ

Od samog početka bilo je jasno da će ovaj meč biti veoma tvrd, što su potvrdila dešavanja u prvom poluvremenu.

U prvih deset minuta, Vojvodina je bila bolja i prva je zapretila u 6. minutu, nakon šuta Nemanje Nikolića koji je izblokirao Dragović.

Katai je posle dodavanja Bukarija u 8. minutu poslao loptu daleko preko gola.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ubrzo nakon toga u 14. minutu, Vojvodina je tražila penal pošto je Milunovića lopta pogodila u ruku, ali je sudija samo odmahnuo i igra se nastavila.

Veliku borbu gledali smo do kraja prvog dela, a jedinu pravu priliku u tom delu imao je Aleksandar Katai u 36. minutu.

Pešić je sjajno proigrao krilnog napadača Zvezde, koji je izašao sam ispred golmana Vojvodine, ali je šutirao direktno u njega i na poluvreme se otišlo bez golova.

Pred sam kraj prvog dela, oštro je startovao Nemanja Milunović nad Nemanjom Nikolićem, i zbog toga je dobio žuti karton.

Prvi minuti drugog poluvremena bili su presudni za ishod ovog duela, pošto je Zvezda povela već u 52. minutu golom Aleksandra Pešića, koji je dobro reagovao posle odličnog prodora i centaršuta Strahinje Erakovića.

Nastavio se pritisak crveno-belih i posle kornera u 60. minutu, dosuđen je penal za Zvezdu nakon intervencije VAR-a.

Precizan sa bele tačke je bio Gelor Kanga i tada je šampion Srbije u potpunosti slomio otpor domaćina.

Do kraja meča Zvezda je propustila još nekoliko šansi, Katai je ponovo promašio nakon duplog pasa sa Pešićem u 71. minutu, dok je Mustafa u 85. iz blizine loše šutirao i Carević je uspeo sjajno da obrani.

Crvena zvezda je pregrmela još jedno teško gostovanje u gustom rasporedu i ostavila iza sebe Partizan na pet bodova razlike, a u narednom kolu igraće protiv Radničkog iz Niša.

Sa druge strane, Vojvodina je upisala četvrti poraz iz poslednjih šest mečeva i polako gubi korak za mestima koje vode u Evropu, uprkos tome što je odlično startovala.

Rezultati zaostalog 5. kola Superlige Srbije

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2

(Pešić 52, Kanga 61)

Partizan – Napredak 1:0

(Vujačić 31)

Standings provided by Sofascore


Vojvodina – Crvena zvezda 0:2

(Pešić 52, Kanga 61)

Stadion: Stadion Karađorđe, Novi Sad; Glavni sudija: Milanović Miloš; Pomoćnici: Šutulović, Vojnić, Delibašić

Vojvodina: Carević – Bjeković, Vitas (od 30. Traore), Jeličić, Antonijević- Busnić (od 76. Topić), Miletić- U. Nikolić (od 77. Baraj), Simić, Čumić (od 76. Kabić) – N. Nikolić (od 87. Malbašić); Trener: Milan Rastavac

Crvena zvezda: Borjan – Eraković, Milunović, Dragović, Rodić (od 88. Azarov) – Kanga (od 87. Stanković), Mijailović – Bukari, Ivanić (od 72. Krstičić), Katai (od 72. Mustafa) – Pešić (od 79. S. Mitrović) ; Trener: Miloš Milojević

Vojvodina – Crvena zvezda 0:2