Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sa nestrpljenjem će se čekati jeseniji žreb.

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju su proslavili titulu šampiona Srbije pred svojim navijačima u spektaklu na stadionu „Rajko Mitič“. Odavno je poznato da je Zvezda prvak Srbije i već neko vreme se priča o Ligi šampiona u koju se crveno-beli vraćaju posle dve godine igranja u Ligi Evrope.

Srbija za narednu sezonu ima drektnog predstavnika u grušnoj fazi, a Zvezda će zahvaljujući dobrom koeficijentu i raspletu ostalih šampionata u Evropi biti u trećem šeširu u žrebu.

PROČITAJTE JOŠ

To je i zvanično postalo nakon što je Viljareal izgubio od Rajo Valjekana i time ostao bez prilike da se dokopa četvrtog mesta, pa sada više ništa ne može da ugrozi srpskog šampiona da ispadne iz trećeg šešira.

Kada su u pitanju potencijalne grupe, to bi moglo da olakša izabranicima Baraka Bahara koji će u ponedeljak i zvanično biti promosvisan kao novi šef struke u Crvenoj zvezdi i naslednik Miloša Milojevića.

Srpski šampion neće moći da igra protiv Šahtjora, Salcburga, Milana i Lacija, kao i zagrebačkog Dinama, Rendžersa i Brage ukoliko ovi timovi opravdaju uloge favorita u kvalifikacijama i uđu u grupe.

Uz ova pomenuta tri tima, jedine nepoznanice su u četvrtom šeširu gde bi, prema nekim projekcijama, trebalo da uđu Kopenhagen, Jang Bojs i Galatasaraj. Naravno, ako takođe ne dozvole neka iznenađenja u kvalifikacijama.

Finale Lige Evrope, koje je na programu u sredu, daće poslednjeg učesnika prvog šešira, a to će biti pobednik duela Roma – Sevilja. Uz jedan od ova dva kluba, u prvom šeširu su još: Mančester siti, Barselona, Napoli, Bajern, PSŽ, Benfika i Fejenord.

Drugi šešir čine: Real, Mančester junajted, Inter, Borusija Dortmund, Atletiko Madrid, Lajpcig, Porto i Arsenal, dok su u četvrtom, uz pomenute ekipe koje se čekaju iz kvalifikacija još: Real Sosijedad, Seltik, Njukasl, Union Berlin i Lens.

To znači da bi na primer Zvezda u grupi mogla da igra sa Bajernom, Realom i Njukaslom kao jedom od grupa smrti, ali i Fejenordom, Portom i Kopenhagenom kao jednom od najlakših varijanti u kojoj ni plasman u osminu finala ne bi bio nemoguć.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar