Foto: EPA-EFE/Francisco Guasco

Poraz posle velike drame.

Nije imao sreće Veljko Paunović da se okiti titulom šampiona Meksika koja mu je bila praktično na dohvat ruke. U filmskom raspletu sezone, njegova Čivas Gvadalahara je u finalu prvenstva poražena od Tigresa i tako je propustila veliku priliku da podigne trofej.

PROČITAJTE JOŠ

Paunovićeva ekipa je imala prednost od 2:0, ali je na kraju nakon produžetka izgubila rezultatom 3:2. U prvom meču u kojem je Tigres bio domaćin nije bilo golova, pa se sve reševalo u revanšu.

Gvadalahara je krenula furiozno i već posle 20 minuta imao dva pogotka viška zahvaljujući Piohu i Guzmanu.

Ipak, u nastavku meča se sve promenilo. Nakon izmena gostujućeg trenera usledio je veliki povratak. Tigres je golovima Žinjaka u 64. sa penala smanjio zaostatak, da bi Kordova vratio sve na početkak u 72. minutu meča.

Foto: Tanjug/AP Photo/Eduardo Verdugo

Tigres je do gola vrednog titule došao u drugom produžetku, u 110. minutu. Velika gužva viđena je u kaznenom prostoru Gvadalahare, lopta je posle odbitaka došla do Pizara koji ju je glavom smestio u mrežu za veliku radost gostujućeg tima.

Do kraja meča smo videli i dva crvena kartona. Najpre je pomenuti Kordova u 117. dobio drugi žuti, dok je Sepulveda u redovima domaćih dva puta požuteo u poslednja tri minuta nadoknade.

BONUS VIDEO Promašaj Alea sa 11 metara u najvažnijoj utakmici Borusije u sezoni

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar