Radživ van la Para; Foto: STARSPORT)

Crvena zvezda se rastala sa skupo plaćenim pojačanjem Radživom van la Parom, kao i Brazilcem Žanderom, kog su "Delije" upamtile, ne po dobrim partijama, već po onom čuvenom penalu u Atini, protiv Olimpijakosa, koji je klub izbacio iz Evrope.

Fudbalski klub Crvena zvezda dogovorio je sporazuni raskid sa Radživom van la Parom i Žanderom Ribeirom Santanom, nakon što nisu opravdali ni delić očekivanja.

PROČITAJTE JOŠ

Pandemija koronavirusa i smanjenje primanja svim fudbalerima s Marakane u iznosu od 50 odsto, samo su bili dodatni podstrek srpskom šampionu da ubrza proces „zahvalnice“ bledim pojačanjima.

S druge strane, i papreno plaćeni Van la Para, za kog je Zvezda u septembru dala oko 1,2 miliona evra Hadersfildu na ime obeštećenja, navijao je za rastanak zbog mizerne minutaže.

Identičan je slučaj i sa otpisanim Žanderom, posle horora koji je režirao u Atini, kada je skrivio penal protiv Olimpijakosa u poslednjem kolu grupne faze Ligi šampiona, pri rezultatu 0:0.

Ušao je 82. minutu umesto Rodića, da bi samo četiri minuta kasnije bespotrebno igrao desnom rukom, posle čega je sudija Orsatao pokazao na belu tačku. Neumoljiv je bio Jusef El Arabi. Jasno je već tada bilo da je Žander zaslužio „šut-kartu“.

Žander; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

„Fudbalski klub Crvena zvezda dogovorio je sporazumni raskid sa dvojicom fudbalera, reč je o Radživu van la Pari i Žanderu. Pristali su da im budu isplaćene sve plate, uključujući i mart. Samim tim oni više nisu članovi kluba i slobodni su u izboru traženja nove sredine“, poručili su iz Crvene zvezde za Nova.rs

Holanđanin Van la Para, koji je doveden u „minut do 12“ kao bombastično pojačanje za Ligu šampiona, ispostavio se kao totalni promašaj.

Potvrda za to je njegov očajan učinak, gde je na 11 utakmica u svim takmičenjima za Crvenu zvezdu, postigao samo jedan gol i upisao asistenciju i to u kupu.

Slična je situacija i s brazilskim levim bekom. Žander je odigrao svega 15 mečeva za šampiona Srbije, postigao je gol i četiri puta asistirao.

Dejan Stanković po dolasku na mesto šefa stručnog štaba crveno-belih nije krio da ne računa na pomenuti duo, te je razlaz bio neminovan, na obostrano zadovoljstvo.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram