Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Crvena zvezda je objavila da su fudbaleri sa Marakane pristali na 50 odsto manja primanja u naredna tri meseca zbog pandemije koronavirusa. Ali, to nije sve! Nova.rs saznala je tri ključna detalja sporazuma kluba i igrača.

Fudbaleri srpskog šampiona odrekli su se polovine primanja za april, maj i jun mesec, ali ono što se ne zna je da su se igrači odrekli i 10 odsto primanja do kraja godine. To je Crvena zvezda tražila, a igrači predvođeni kapitenom Milanom Borjanom su i na to pristali.

Osim toga, kako smo nezvanično saznali, nisu još svi fudbaleri pristali na 50 odsto manja primanja. Broj njih koji se složio, bio je između 13 i 15 fudbalera, pre svega, jer pojedini stranci nisu u zemlji i nisu se još izjasnili po pitanju aktuelne situacije.

Isplatite nam zaostale plate

Fudbaleri Crvene zvezde, nakon što su pristali na smanjenje od 50 odsto u naredna tri meseca i 10 odsto do kraja godine, tražili su čelnicima kluba da im isplate plate koje im duguju, i to do 15. aprila. Nezvanično, igračima se duguju plate od decembra, do marta meseca. Retki su, ali ima i onih kojima se duguje i za novembar.

Ipak, to ne mora ništa da znači, verovatno će kao i većina pristati na takve uslove, kako bi olakšali klub u teškom trenutku kada nema priliva novca od transfera, prodaje ulaznica.

Poslednji od tri ključna detalja sporazuma Crvene zvezde i igrača, odnosi se na onih 10 odsto do kraja godine. Naime, fudbaleri su u predlogu koji su dostavili čelnicima kluba sa Marakane, jasno naznačili da nakon što prođe čitav haos oko pandemije, u slučaju da izbore plasman u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, da im pomenutih 10 odsto bude vraćeno.

Tačnije, da do kraja godine, počev od jula, pa sve do decembra, prime punu platu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram