Crveno-beli čekaju utorak uveče sa velikom dozom optimizma.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković kaže da veruje u pobedu svog tima proitv Makabi Haife u revanšu plej-ofa za Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je u prvom meču na stadionu „Sami Ofer“ izgubila sa 3:2, pa na svom stadionu mora da nadoknadi zaostatak u utorak od 21 sat da bi ušla u elitno takmičenje.

„Sigurno da poznajemo dosta bolje ekipu Makabija. Teren je jedino merilo gde prepoznaješ vrline i mane protivnika i sebe. Dobra ekipa, iskusna, brza, koja nam je stvorila dovoljno problema da smo imali o čemu da razmišljamo ovih šest dana. Utakmica će sigurno biti drugačija nego u Haifi, pa sam realni optimista što se tiče ove utakmice“, rekao je Stanković na konferenciji pred meč.

Prebacio se zatim na atmosferu i efekat koji će stadion „Rajko Mitić“ imati na fudbalere njegovog tima.

Foto: Starsport

„Svaka utakmica je za sebe i svaki stadion je za sebe, ali volimo da igramo na Marakani. Pričao sam i prošle godine dok su bile kvalifikacije i dok smo igrali protiv jakih timova, da se možda neće uplašiti atmosfere. To ide od igrača do igrača i od tima do tima, ali sigurno da će Markana poslati mnogo jače igrače Zvezde, nego što je to uradio stadion Makabija. Saživeli smo se sa tom atmosferom i kroz neke anegdote i šale s našim igračima, rekli smo: ‘Neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo'“, rekao je Stanković.

Na pitanje o penalima kaže da tu faktor navijača već nema nikakvu ulogu, već staloženost igrača. Ima i malo faktora sreće. Odgovorio je i na pitanje da li će biti katastrofa ako crveno-beli ispadnu.

Foto: Starsport

„U svakom slučaju će se fudbal igrati i dalje, neće stati posle ove utakmice, kako za Zvezdu tako i za Makabi. Jesu u prednosti za taj gol. Mi smo pokazali svoje mane tamo, ali ćemo sigurno pokazati svoje vrline ovde. Da li će to biti katastrofa ili neuspeh veliki, to je na klubu da odluči. Da li je sve urađeno do sada neuspeh, ili jedan dobar put kojim Zvezda treba da ide. Naravno da sam ja uvek na raspolaganju bilo šta da se odluči“, kaže Stanković.

Njegova ideja je da nađe balans između želje da se meč što pre preokrene ili reši i da se ne zapostavi odbrana.

„Da ne odemo svi napred, pa da ostavimo auto-put kako mi kažemo, ka našem golu, jer ta publika nas tera da budemo što konkretniji. Utakmica traje 90 minuta i rezultat je aktuelan. Ako je već trebalo da bude loše… Da smo došli sa 2:2, neko nesvesno opuštanje bi se možda i desilo. Ovako neće biti opuštanja, treba samo naći ravnotežu između napada i odbrane jer ste videli da oni to rade dosta, dosta dobro“, kazao je trener srpskog šampiona.

Istakao je da su protiv Pjunika njegovi igrači dobili neke nepotrebne kartone, napomenuo da Zvezda nije odgovorila na agresivnost Makabija i da je bilo dosta nepažnje kod primljenih golova. Nije ga iznenadio Makabi ni postavkom ni odabirom igrača.

„To je njihov tim, jedino imaju jednu ili dve zamene u slučaju povrede startera. Imaju 13 igrača koji mogu da počnu meč i adekvatne zamene. Ne verujem da mogu da nas iznenade i sutra, jer i oni menjaju tokom utakmica. Mogu da se pretvaraju u bilo koji sistem. Spremili smo sve, a odgovore ćemo naći na terenu“, konstatuje trener Zvezde.

Ne zna na koju kartu igraju izraelski novinari, koji su ga pitali o tome da li je ispadanje u plej-ofu katastrofa i tvrdi da je Zvezda veći klub od Makabija.

Foto: Starsport

„Zvezda je veliki klub, sigurno veći od Makabi Haife i to za dva pedlja. Ne znam, ja sam miran i bavim se fudbalom. Spremam utakmice da mi izgledamo što bolje. Niko nije spomenuo nijednom da smo ušli u grupnu fazu Lige Evrope, e sad ako je katastrofa, to je na klubu i navijačima da odluče. Mogu samo da budem srećan što prvi put posle 20 i nešto godina mogu da igram sa Zvezdom ovakve utakmice. Bio Kajzerslautern, bila Barselona i nikad nisam ni pomislio da će mi se desiti dan kao sutrašnji i da će jedna utakmica odlučivati mnogo toga, pa ne mislim ni o kakvoj katastrofi“.

Stanković je prokomentarisao i mogućnost da u utorak uveče ne zaigra Francdi Pjero, čovek koji je dao dva gola Zvezdi u prvom meču.

„Igraće on sigurno, znam da će igrati“, kratko je odgovorio Stanković. Zadovoljan je i zbog inicijative navijača o koreografiji i celim tribinama u crveno-belim bojama.

„Za sada je sve ok, svi što su bili van su se vratili. U redu je, imamo još jedan trening i nadamo se da neće biti problema“, kazao je o zdravstvenom biltenu i završio konferenciju.

BONUS VIDEO: Dejan Stanković posle poraza u prvom meču protiv Makabija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare