Foto: Starsport

Međunarodni fudbalski institut CIES objavio je istraživanje o 100 najvećih fudbalskih talenata koji još nisu napunili 20 godina, a među njima su i četiri srpska fudbalera.

Ova lista se zasniva na uticaju koji igrači imaju na svoje timove, koristeći specifičan indeks koji je razvijen od strane CIES-a.

PROČITAJTE JOŠ

Najbolje rangirani srpski fudbaler je Milan Aleksić (indeks 1,82), koji je nedavno potpisao za Sanderlend. Aleksić je ranije igrao za Radnički 1923, ali nažalost, trenutno se oporavlja od teške povrede.

Drugi je Mihajlo Cvetković (indeks 1,72), prvotimac Čukaričkog, koji je sa samo 16 godina debitovao za prvi tim. Cvetković je redovan član omladinskih selekcija Srbije i istakao se na Evropskom prvenstvu za kadete.

Treći je Uroš Sremčević (indeks 1,72), mladi fudbaler Crvene zvezde, dok je četvrti Miloš Luković (indeks 1,66), koji je prošle sezone zablistao u IMT-u, a sada je član Strazbura, iako zbog povrede još nije debitovao za novi klub.

Na vrhu liste nalazi se Barselonin talentovani igrač Lamin Jamal, sa indeksom 2,75, dok su na drugom i trećem mestu njegovi saigrači Pau Kubarsi i Felipe Endrik iz Real Madrida.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar