Foto: EPA-EFE/Kieran Galvin

Senzacija Brentforda.

Fudbaleri Brentforda napravili su pravu senzaciju pošto su sa 3:1 savladali Liverpul u meču 19. kola Premijer lige, čime su po svemu sudeći „redse“ izbacili iz trke za šampionsku titulu.

PROČITAJTE JOŠ...

Postojala je nada kod Liverpula da će početkom 2023. godine uspeti da uhvati priključak za vodećm Arsenalom (43 boda) i Mančester sitijem (36), ali je već na prvom koraku u novoj godini usledio „hladan tuš“.

Nije tako izgledalo posle devet minuta igre, pošto je Darvin Nunjez dopustio odbrani rivala da ga izblokira u momentu kada je preostalo da loptu praktično samo prosledi u gol, a kazna je usledila nedugo potom.

U toku je bio 19. minut kada je Ibrahima Konate nespretno reagovao i loptu posle kornera prosledio u sopstvenu mrežu, što je nakon pregledanog VAR snimka potvrđeno.

Usledio je veliki promašaj Konstantinosa Ciimikasa, koji je situaciju „jedan na jedan“ okončao očajnim udarcem, potom je Joan Visa povećao na 2:0, ali je gol poništen zbog ofsajda, kao i onaj u 39. minutu, no tri minuta kasnije Liverpul nije imao sreće. Naime, novi sjajan centaršut Visa je veoma lepim udarcem smestio iza leđa Alisona Bekera za 2:0.

Liverpul je uspeo da u 48. minutu smanji prvi put, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, a dva minuta kasnije i drugi put, ovog puta je sve bilo ispravno, pa je Aleks Okslejd-Čemberlejn doneo nadu da bi mogli do preokreta.

Umesto toga, Liverpul je stao, Brentford preko Brajana Mbeuma stigao do 3:1 u 84. minutu i na taj način savršeno započeo novu godinu.

Premijer liga, 19. kolo

Ponedeljak

Brentford – Liverpul 3:1 (2:0)

(Konate 19. autogol, Visa 42, Mbeumo 84 – Okslejd-Čemberlen 50)

Utorak

20.45 Arsenal – Njukasl

20.45 Everton – Brajton

20.45 Lester – Fulam

21.00 Mančester junajted – Bornmut

Sreda

20.30 Sautempton – Notingem Forest

20.45 Lids – Vest Hem

21.00 Aston Vila – Vulvs

21.00 Kristal palas – Totenhem

Četvrtak

21.00 Čelsi – Mančester siti

Standings provided by Sofascore

BONUS VIDEO Pele – gol protiv SSSR-a

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar