Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Pre tri godine braća Ilić, Luka i Ivan, napustili su Crvenu zvezdu i potpisali ugovore sa Mančester sitijem.

Koštali su po 2,5 miliona evra, ali je bilo jasno da u engleskom klubu neće odmah dobiti šansu.

PROČITAJTE JOŠ

Pozajmice su standardna stvar u ekipama iz Premijer lige, naročito za mlade igrače, koji mogu po nekoliko godina da budu van primarnog tima.

Primer Danila Pantića, i dalje igrača Čelsija, dovoljno govori o tome…

Sve je izvesnije da će i braća Ilić tim putem, ali je u ovom momentu važnija od toga činjenica da su u razmaku od nekoliko dana uspeli da postignu golove.

I to za ekipe kojima im ih je Siti pozajmio.

Ivan je početkom septembra ove godine stigao u ekipu Verone, pošto je prethodno boravio u NAC Bredi, te kao 19-godišnjak upisao „transfer“ iz ekipe Sitija za mlađe od 18 godina i tim za mlađe od 23.

Verona je odigrala pet utakmica u Seriji A od njegovog dolaska u klub, a on je bio na terenu u četiri slučaja, dvaput sa punih 90 minuta.

Ipak, to nije najveća minutaža koju je imao u jednom meču – utakmica treće runde Kupa Italije protiv Venecije je rešena tek posle penala, rezultatom 6:4, pošto je u regularnom delu bilo 3:3.

Goleadu je otvorio upravo Ilić, dalekometnim udarcem koji je završio iza leđa golmana Alberta Pominija, u 41. minutu meča.

Njegov dve godine stariji rođeni brat je ostao u Holandiji posle rastanka sa Bredom i obukao je dres Tventea.

Nije imao toliko prilike da igra, ali će možda nadležnima biti jasno kakvog igrača imaju u timu kada shvate da mu je bilo dovoljno svega sedam minuta da se upiše u strelce.

Debitovao je za Tvente poslednjeg dana oktobra u duelu s Cvoleom, u 83. minutu je ušao na teren, pri rezultatu 4:1 i već u sledećem minutu je postigao pogodak.

Nažalost, navijači Zvezde nisu uspeli da vide braću Ilić na delu, ali nam ostaje bar da se nadamo da će oni pronaći svoj put, dokazati talenat i u budućnosti postati važni šrafovi u reprezentaciji Srbije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar