Bibars Natho
Foto: Starsport

Zvaničnom prozivkom u Sportskom centru Teleoptik, fudbaleri Partizana počeli su pripreme za novu sezonu, u kojoj ih pored utakmica u domaćim takmičenjima očekuju i nastupi u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Crno-beli su prvi trening u okviru priprema počeli u 10.45.

Izabranici Igora Duljaja su sezonu završili na četvrtom mestu Super lige Srbije, pa će u novoj sezoni takmičenje u Evropi početi od trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija (10. i 17. avgust).

PROČITAJTE JOŠ

Bibars Natho, kapiten Partizana, smatra da će crno-beli biti znatno bolji u novoj sezoni.

„Očekujem da budemo bolji nego prošle godine, to je sigurno. Moramo da se vratimo u Partizanov režim rada, da pobeđujemo. Prethodna sezona je bila jako loša za nas.  Novi je početak, svaki put dolaziš sa novom nadom. Moji saigrači i ja, svi smo u redu, samo da nemamo povreda i bićemo bolji. Nadam se da će ovo biti duga sezona kada je u pitanju Evropa, potrebni su nam dobri igrači. Pre svega, da svi zajedno budemo dobar tim.“, iskren je Natho.

Osvrnuo se i na derbi Partizan i Crvene zvezde u okviru petog meča finalne serije ABA lige (20.00).

„I dalje razmišljam o derbiju, znam da je jako teško doći do karata. Šaljem im sreću odavde i nadam se da će Partizan da pobedi. Ako ne budemo u hali, podržavaćemo ih odavde.“

FK Partizan
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Vezni fudbaler Partizana Danilo Pantić rekao je da pauza nije bila predugačka, kao što je bio slučaj prošle zime.

„Ovog puta je to izgledalo malo kraće, ali smo se potrudili da iskoristimo maksimalno i da se odmorimo koliko je to bilo moguće. Počeli smo sve iz početka, nova sezona, novi izazovi, novi ciljevi, nadamo se ove godine uspešnije“, rekao je Pantić, preneo je klub.

Pantić je istakao da je najvažnije plasirati se u Ligu konferencija.

„Ovaj prvi period kvalifikacija je nama najbitniji deo sezone. Jednostavno je tako, klub živi od toga i mnogo toga se očekuje od nas. Sve osim plasiranja u grupnu fazu je neuspeh“, ocenio je 26-godišnji fudbaler.

Odbrambeni igrač crno-belih Svetozar Marković rekao je da su u Partizanu „ambicije i ciljevi“ uvek na najvećem nivou.

„Imamo mesec dana da se pripremimo, i nadam se da ćemo dobro početi novu sezonu“, dodao je Marković.

Fudbaleri Partizana će narednih desetak dana raditi u Beogradu, a zatim slede pripreme u Sloveniji.

Crno-bele je u letnjem prelaznom roku između ostalog napustio kapiten Slobodan Urošević, a u klub je kao prvo pojačanje došao Nikola Antić, koji igra na poziciji levog beka.

Sezona u Super ligi Srbije počinje 22. jula.

BONUS VIDEO Igrači Zvezde stali pored tunela da zaštite igrače Partizana

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar