Foto: FK Crvena zvezda

Ben postigao jubilarni pogodak u evropskim takmičenjima

Fudbaler Crvene zvezde El Fardu Ben postigao je pobednički pogodak za 2:1 protiv Rendžersa u revanš meču osmine finala Lige Evrope, što mu je bio ukupno 15. gol u crveno-belom dresu u evropskim takmičenjima.

PROČITAJTE JOŠ:

Na taj način Ben je prestigao legendarnog Darka Pančeva, koji se 14 puta upisao u strelce u kontinentalnim mečevima.

Naredna meta za Zvezdino krilo biće Nikola Žigić koji ima 17 golova, nakon kog slede Bora Kostić i Dučan Savić sa po 20, dok je neprikosnoven Zoran Filipović sa 27 pogodaka.

Kada je reč o fudbalerima koji trenutno nastupaju za Zvezdu, najbliži Benu je Aleksandar Katai sa 13 postignutih golova, što znači da je popularni „Magiko“ prestigao legende poput Stanislava Karasija, Miloša Šestića, Boška Đurovskog…

Ben je pored ovog učinka, već ranije postao strani fudbaler sa najviše nastupa i najviše postignutih golova u crveno-belom dresu.

Iza sebe ima statistiku koja govori da je na 168 nastupa postigao 75 golova, a nedavno je dobio i srpski pasoš.

U Evropi je najefikasniji bio protiv gibraltarskog kluba koji nosi isto ime kao i Stari kontinent – Evropa i postigao tri pogotka. Dva puta se upisivao u strelce protiv Spartak Trnave, Salcburga i Slovana, dok je po jednom pogađao u mečevima protiv Spartaksa, Suduve, Napolija, Milana, Kluža i na posletku Rendžersa.

Ben je bio jedan od heroja čuvene utakmice u Austriji protiv Salcburga, posle koje je Crvena zvezda obezbedila plasman u Ligu šampiona.

Nisu mu to jedini evropski golovi, s obzirom na to da je u dresu Olimpijakosa dva puta pogodio protiv Partizana u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

BONUS VIDEO Piksi o Zvezdinom dvomeču sa Glazgov Rendžersom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar