El Fardu Ben; Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaler Crvene zvezde Mohamed El Fardu Ben govorio je o svom dosadašnjem uspehu u crveno-belom dresu, srpskom pasošu i tome šta mu je najbitnije tokom boravka u Zvezdi.

Ben je ove sezone postao najbolji stranac u domaćem fudbalu sa 67 golova, a uz to je i strani fudbaler sa najviše nastupa za klub jer je blizu „kote 140“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovih dana sam bio više fokusiran na kvalifikacije, pa nisam razmišljao o tome da sam postao najuspešniji stranac, ali sad kad je utakmica prošla i imamo šansu za Ligu Evrope, svi mi govore da sam uradio nešto posebno. Ponosan sam i srećan zbog stvari koje sam postigao“, kaže Ben za klupsku televiziju.

Njega su komentarisali i saigrači Milan Rodić, Marko Gobeljić i Seku Sanogo, od kojih je svaki podelio utiske o Komorcu. Ben kaže da ne vodi računa o statistici.

Ne, ne vodim, mislim da sam zato i uspeo. Brojevi mi nisu važni i uvek gledam tim pre svega. Ako dam gol, to je lepo, ali ako dam gol i izgubimo nije isti osećaj kao kad pobedimo. Možda se sećate, ali jednom sam rekao da je za mene najvažnija asistencija. Dakle, dajem golove, ali se ne opterećujem statistikom. Kao napadač hoću da dam gol, ali pre svega da pomognem timu“, konstatuje on.

Ben kaže da je ponosan na ono što je do sada postigao, ali podseća da još nije gotovo.

„Dok sam bio na mom ostrvu, nisam mislio ni da ću zaigrati u Francuskoj, a sada sam čak ovde i jedan od najboljih u Srbiji. Neverovatno, jer ovde ima mnogo talenata i dobrih igrača. Mislim da još nisam shvatio šta sam uradio, ali možda hoću kad prestanem s fudbalom i ako ljudi nastave da pričaju o svemu ovome“, tvrdi i dodaje šta vidi kao svoj najveći uspeh do sada…

„Za mene je najveći uspeh ulazak u Ligu šampiona, ali ovo je nešto individualno i lepo je“, priča Ben.

Dok Gobeljić i Rodić pričaju kako je Ben skroman momak koji pritom odlično razume srpski jezik, Mohamed je posebno ponosan što je dobio i srpski pasoš.

„Da, posebno ove godine, pokušao sam da dobijem srpski pasoš i to mi je važno kao i ovo dostignuće“, tvrdi igrač Zvezde.

El Fardu Ben; Foto: Starsport

Ističe i da mu je najvažnije ono kako ga doživljavaju supruga, deca i porodica, a u Beogradu je za sada prihvaćen veoma lepo.

„Jeste, deca su svesna jer su u školi uz srpsku decu i svakog dana im kažu nešto novo. Meni je to bitno, da je moja porodica ponosna na mene, naročito žena i deca. Majka i supruga vole da čuvaju moje slike iz novina i sve članke vezane za mene“, podvukao je El Fardu Ben.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar