Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Bivši fudbaler Barselone i brazilske reprezentacije Dani Alveš osuđen je za silovanje u noćnom klubu u Barseloni.

Klub za koji je igrao od 2008. do 2016. godine i onda u sezoni 2021/2022. Četrdesetogodišnjak je sa Barselonom osvajao titule prvaka Evrope i Španije, kupove i ukupno sabrao 23 trofeja.

PROČITAJTE JOŠ:

Pa ipak, Barselona je u svetlu nove i ružne situacije odlučila da se ogradi od fudbalera i uklonila ga je sa spiska svojih klupskih legendi. Na toj listi je sada predvodnik Đoan Gamper, a Alveš je bio na listi uz njega, Lionela Mesija, Đerara Pikea, Đordija Albu i Serhija Busketsa.

U Barseloni, prema pisanju španske štampe nisu mislili da je mudro da osuđeni silovatelj bude neko na koga treba da se ugledaju nove generacije.

Alveš je od prošlog januara u zatvoru i to zbog zločina koji se desio 31. decembra 2022. godine kada je fudbaler u toaletu Satona napastvovao žrtvu.

Zbog toga je proces trajao duže od godinu dana, Alveš se sve vreme branio tvrdnjom da nije nasilnik i da nije uradio ono što mu se stavlja na teret, navodeći početkom februara ove godine da je devojka svojevoljno ušla u toalet sa njim i klekla ispred.

U optužnici se tvrdilo i da je devojci zabranio da izađe iz toaleta, da ju je udario i vređao, a tužioci su tražili da Alveš ostane u zatvoru devet godina.

Na kraju je osuđen na četiri i po godine zatvora i devet godina uslovno, devet i po godina zabrane prilaska i 150 hiljada evra obeštećenja.

Suđenje je završeno sedmog februara, a Dvanaesti sud u Barseloni je odlučio da je Alveš kriv, mada Španci pišu da bi mogao da izađe iz zatvora već ove godine.

BONUS VIDEO: Gol Sergeja protiv Etifaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar