Foto: EPA-EFE/IAN LANGSDON

Kristofer Olson, reprezentativac Švedske, nalazi se u komi nakon što je primljen u bolnicu. Za sada je sve poznate informacije objavio njegov klub Midtjiland.

Kristofer Olson je ponikao u omladinskoj školi Arsenala, a put ga je kasnije vodio do AIK, Krasnodara i Anderlehta, a 2022. godine se vratio u danski klub.

PROČITAJTE JOŠ

Na prethodnom susretu nije igrao, pa su se mnogi zapitali šta se zapravo dešavala sa poznatim fudbalerom. Klub je odlučio da se oglasi kako bi stao na kraj spekulacijama.

„U pozadini sve češćih glasina i nagađanja o razlogu odsustva Kristofera Olsona osećamo se prinuđenim da sa ovom objavom izađemo u javnost. Ovaj 28-godišnji reprezentativac Švedske izgubio je svest u svom domu u utorak 20. februara i prebačen je u Univerzitetsku bolnicu u Arhusu, gde je hospitalizovan i na respiratoru“, stajalo je na početku saopštenja.

Zatim je klub pojasnio o čemu se radi i šta je za sada poznato o njegovom stanju.

„Kristofer Olson je zahvaćen naizgled akutnom bolešću u vezi sa mozgom, koja nije posledica samopovređivanja bilo koje vrste, niti je uzrok posledica spoljnih faktora. Tim vodećih danskih medicinskih stručnjaka trenutno radi pod velikim pritiskom da postavi dijagnozu i započne pravi tretman. Od prijema, Kristofer je okružen svojom užom porodicom i delovima osoblja FK Midtjiland, a leče ga specijalisti iz ove oblasti. FK Mitdjiland hitno traži od javnosti da pokaže poštovanje i razumevanje, kako bi Kristofer, porodica i lekari dobili neophodan mir kako bi obezbedili što bolji Kristoferov oporavak. Svi u klubu su naravno duboko pogođeni Kristoferovom iznenadnom bolešću i naše misli i puna podrška za Kristofera“, pisalo je u saopštenju kluba iz Danske.

Olson je od 2017. godine reprezentativac Švedske i sakupio 47 nastupa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar