Foto: EPA-EFE/Alberto Estevez

Finansijska revizija obavljena na zahtev fudbalskog kluba Barselona otkrila je "seriju izuzetno teških kriminalnih radnji" pod vođstvom bivšeg predsednika Đozepa Marije Bartomeua, rekao je advokat katalonskog kluba Hajme Kampaner.

„Ne radi se o tome da se prethodno rukovodstvo kvalifikuje kao bolje ili lošije. Reč je o prijavi nadležnom sudskom organu niz veoma teških krivičnih dela“, rekao je Kampaner na konferenciji za novinare predstavljajući izveštaj čiji su zaključci doveli do otvaranja sudske istrage.

PROČITAJTE JOŠ

On je rekao i da „ne sumnja“ u to da su radnje koje su otkrivene u izveštaju iz „kriminalnog polja“.

Izveštaj koji je napravila firma Krol zatražio je predsednik Barselone Đoan Laporta, koji je prošlog marta preuzeo klub i ima za cilj da rasvetli moguće nepravilnosti koje je počinio njegov prethodnik Đozep Marija Bartomeu.

Laporta je rekao da su činjenice otkrivene ovom revizijom „neosporne“, ističući nesrazmerna plaćanja i drugo.

„Ljudi koji su počinili ove radnje, moraće da odgovaraju“, naveo je Laporta.

Posle dobijanja izveštaja, Barselona je prošle srede podnela tužbu protiv bivše uprave. Ta tužba dovela je do otvaranja preliminarne istrage javnog tužilaštva Barselone.

„Nismo želeli da budemo saučesnici“, rekao je Laporta i dodao da je prethodno rukovodstvo ostavilo Barselonu „u propasti“.

Barselona je fiskalnu godinu 2020/2021 završila gubitkom od 481 miliona evra i ima velikih finansijski problema.

BONUS VIDEO Borjanove bravure na golu Kanade, vodi tim na Svesko prvenstvo


Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar