Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Barnabaš Varga, napadač mađarske reprezentacije, zadobio je teške povrede tokom utakmice sa Škotskom nakon sudara sa škotskim golmanom Angusom Gunom.

U incidentu, koji se dogodio u 68. minutu posle slobodnog udarca Dominika Soboslaja, Gun je udario Vargu laktom, što je rezultiralo prelomom jagodične kosti i potresom mozga.

Povreda je bila ozbiljna, te je Varga ostao nepomično ležati na terenu dok mu je pružana pomoć.

PROČITAJTE JOŠ

Zbog težine povrede, postavljen je paravan oko povređenog igrača dok su medicinski timovi radili na stabilizaciji.

Hitna pomoć je stizala sporo, pa su saigrači priskočili u pomoć kako bi ubrzali pružanje prve pomoći. Nakon stabilizacije, Varga je na nosilima iznesen sa terena i prevezen u bolnicu.

Njegov agent, Peter Paunoh, izjavio je da je Varga zadobio prelom nekoliko kostiju lica, uključujući jagodičnu kost, te potres mozga.

Prema njegovim rečima, operacija je planirana za ponedeljak, što je pozitivna vest u pogledu brzine reagovanja i lečenja povreda.

Paunoh je takođe naveo da se Varga ne seća incidenta, što je često slučaj kod potresa mozga.

O Varginoj povredi govorio je Gergelj Panič, doktor reprezentacije.

„Varga je tokom sudara doživeo potres mozga i izgubio je svest. Dok je stigao do Hitne pomoći, on se već osvestio, nakon čega je odvezen na kliniku u Štutgartu, gde je, posle pregleda, sastavljen terapijski plan po kome će biti operisan. Naš napadač je zadobio višestruke prelome lobanje lica, polomljeno mu je nekoliko manjih i većih kostiju, a neke su čak i iščašene. Posle operacije biće zadržani dva dana, a ako sve prođe u redu, biće pušteni u sredu. Slučaj mogu da uporedim sa povredom Džulijana Koha, i on je morao da bude operisan“.

I on je upitan za komentar o brzini intervencije medicinskog tima.

„Što se tiče nemačkog protokola i prve pomoći, ne želim da komentarišem, pošto ga ne poznajem detalno i nisam odgovoran za to. Međutim, mogu reći da sam imao priliku da posetim Barnu u bolnici i video sam da je on u stručnim rukama i da dobija veliku pažnju“, kazao je.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar