Foto: EPA-EFE/ANNA SZILAGYI

Fudbaleri Bajerna remizirali su kod kuće rezultatom 2:2 u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Mnogo bolje je utakmicu otvorio Bajern. Već dve šanse je domaći tim propustio u uvodnim minutima, i odmah je usledila kazna. Vinisijus Žunior je iskoristio odlučan pas Tonija Krosa, ušao u šansu i pogodio za vođstvo Reala.

#related-news_0

Usledio je nešto mirniji period igre. Bajern je imao posed, ali nije bio opasan kao na početku. Nije bilo velikih prilika, osim jedne koju je Hari Kejn imao iz slobodnog udarca u 42. minutu. Njegov šut je otišao pored gola.

Real je već u sedmom minutu drugog poluvremena mogao da dođe do izjednačenja. Toni Kros je odlično šutirao, ali je Manuel Nojer još bolje odbranio.

Bajern je to kaznio odmah u sledećem minutu kada je došao do izjednačenja golom Leroja Sanea. Samo tri minuta kasnije je Lukas Vaskez napravio penal, a Hari Kejn golom doneo preokret nemačkom timu.

Do kraja smo videli još jedan penal, i gol kojim je Vinisijus Žunior doneo izjednačenje Realu u 83. minutu. To je ujedno bio i konačan rezultat utakmice.

Revanš u Madridu je za osam dana.

U drugom polufinalu sastaju se Borusija Dortmund i Pari Sen Žermen u sredu u Nemačkoj.

Stadion: Alijanc arena, Sudija: Klemon Turpan

Bajern: Nojer – Kim, Daer, Mazraui, Kimih – Laimer, Gorecka (46. Gereiro) – Sane (87. Dejvis), Musijala, Miler (80. Gnabri) – Kejn

Real Madrid: Lunjin – Ridiger, Naćo (65. Kamavinga), Vaskez, Mendi – Čuameni, Kros (75. Dijaz), Valverde – Belingem (75. Modrić) – Vinisijus, Rodrigo (87. Hoselu)

Bajern - Real Madrid 2:2 (Vinisijus 24, 84, Sane 53, Kejn 57)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar