Foto: EPA-EFE/Paul Ellis

Mnogo se očekivalo od derbija kola u Premijer ligi između Mančester junajteda i Arsenala, naročito kada je reč o golovima, ali videli smo samo jedan i to za goste iz Londona koji su slavili sa 1:0.

Junajted je napravio lepu uvertiru u Ligi šampiona, pre nekoliko dana na istom mestu pobedili su Lajpcig sa 5:0, ali čudo Premijer lige se nastavlja – klub sa „Old Traforda“ prvi put od sezone 1972/73. nije uspeo da slavi nijednom u prve četiri utakmice na svom terenu!

PROČITAJTE JOŠ:

Tim Olea Gunara Solskjera nastavlja po sistemu toplo-hladno, postali su jako nepredvidivi kada je reč o razultatima, ali treba reći da je pobeda „tobdžija“ apsolutno zaslužena.

PROČITAJTE JOŠ: Aston Vila i Sautempton se „napucavali“, 7+ u Birmingemu

Mikel Arteta je odlično proučio igru Junajteda, suprotstavio im je veoma pokretljiv i ofanzivan tim, posebno su na sredini bili odlični El Neni i Tomas Parti koji su „kidali“ igru protivnika, a samo zahvaljujući dekoncentraciji napadača Arsenala u prvom poluvremenu nije bilo golova.

Jedini šut i šansu u prvom delu, Junajted je imao preko Mejsona Grinvuda, ali je Leno odbranio taj udarac, dok su sa druge strane Vilijan (prečka), Obamejang, Saka i Lakazet imali sjajne prilike.

U drugom delu, velika greška Pola Pogbe u 67. minutu, oborio je u kaznenom prostoru Hektora Beljerina, sudija Majk Din je pokazao na belu tačku a Pjer-Emerik Obamejang je bio siguran egzekutor.

Ogrešio se Din o Junajted u 74. minutu kada je oprostio prekršaj Gabrijelu nad Grinvudom, posle povlačenja sa leđa. Defanzivac Arsenala je već imao karton i utisak je da se u toj situaciji propisno izvukao.

Finiš je pripao Junajtedu, uspeli su u 85. minutu da pogode stativu, ali ne i da stignu do gola i boda.

Arsenal je tako ovom pobedom prekinuo crnu seriju, ovo mu je bila prva pobeda nad nekim od Top 6 timova na strani od 2015. i prva pobeda nad Junajtedom u gostima u Premijer ligi od 2006.

S druge strane, Junajted je ostao na sedam bodova iz šest mečeva, najmanje od sezone 2013/14. kada su bili pod komandom Dejvida Mojesa, a za to ja najzaslužnija serija slabijih rezultata na Teatru snova.

Premijer liga, 7. kolo

Nedelja

Aston Vila – Sautempton 3:4 (0:3)

(Mings 62, Votkins 90+3,  Griliš 90+7 – Vestergard 20, Vord-Prouz 33. i 45, Ings 58)

Njukasl – Everton 2:1 (0:0)

(Vilson 56pen, 84 – Kalvert-Luin 90+1)

Mančester junajted – Arsenal 0:1 (0:0)

(Obamejang 69p)

Totenhem – Brajton 20.15

Subota

Šefild junajted – Mančester siti 0:1 (0:1)

(Voker 28)

Barnli – Čelsi 0:3 (0:1)

(Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70)

Liverpul – Vest Hem 2:1 (1:1)

(Salah 42, Žota 85 – Fornals 10)

Ponedeljak

Fulam – VBA 18.30

Lides – Lester 21

Petak

Vulverhempton – Kristal Palas 2:0 (2:0)

(Nuri 18, Podense 27)

Foto: Printscreen/Sofascore

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar