Foto: EPA-EFE/Cath Ivill

Fudbaleri Arsenala odigrali su nerešeno 1:1 sa Sautemptonom u meču 13. kola engleske Premijer lige, dok je Everton pobedio Lester sa 2:0.

Arsenal je nastavio sa lošim rezultatima poslednjih nedelja, jer Tobdžije ne znaju za pobedu u Premijer ligi još od prvog novembra kada su slavili protiv Mančester junajteda sa 1:0.

Međutim, s obzirom na to da Sautempton igra u boljoj formi i da se bori za Ligu šampiona do kraja sezone, pošto je trenutno na trećem mestu, može se reći da su 12-plasirane Tobdžije dobro prošle.

PROČITAJTE JOŠ:

Gol Arsenalu dao je nekadašnji igrač tog kluba Teo Volkot, dok je strelac za londonski klub bio Pjer-Emerik Obamejang.

Volkot je dobro istrčao kontru u kojoj ga je pronašao Če Adams u 18. minutu. Ofanzivni fudbaler je izašao sam ispred golmana Bernda Lena i „bocnuo“ loptu preko njega za 1:0.

U nastavku je Obamejang pogodio sa desetak metara iz veoma lepe akciju koju je začeo Kijeran Tirni.

Najviše zasluga za pogodak Obamejanga ima Bukajo Saka koji je prošao između trojice igrača Sautemptona pre nego je poslao loptu sa leve strane u sredinu.

Tamo je Obamejang propustio loptu Ediju Nketiji i krenuo je da trči napred, a Nketija ga je uposlio u šesnaestercu iz prve i Gabonac nije imao težak posao u 52. minutu.

Do kraja meča je Arsenau isključen igrač. Gabrijel je za četiri minuta dvaput dobio javnu opomenu, pa je u 62. minutu ostavio saigrače da odolevaju sa desetoricom.

Arsenal je to uradio i izborio bod. Kada je reč o meču Evertona i Lestera, Karlo Ančeloti je vratio Karamele u evro-zonu na peto mesto, jer je Everton pobedom preskočio Čelsi na tabeli.

Gosti su na King Pauer stadionu slavili golovima Rišarlisona iz 21. i Mejsona Holgejta iz 72. minuta. Rišarlison je maestralno pogodio sa nešto više od 20 metara, šutem po zemlji u malu mrežu, dok je Holgejt pogodio posle kornera, jedne odbrane i odbitka od prečke posle šuta Dominika Kalverta Levina.

Everton sada ima 23 boda i nalazi se na petom mestu koje vodi u Ligu Evrope, dok je Lester četvrti sa 24 boda.

Premijer liga, 13. kolo:

Arsenal – Sautempton 1:1 (0:1)
Obamejang 52. – Volkot 18.

Lids Junajted – Njukasl 5:2 (1:1)
Bamford 35, Rodrigo 61, Dalas 77, Alijoski 85, Harison 88. – Hendrik 26, Klark 65.

Lester Siti – Everton 0:2 (0:1)
Rišarlison 21, Holgejt 72.

21.00 Fulam – Brajton

21.00 Liverpul – Totenhem

21.00 Vest Hem – Kristal Palas

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar