Andrija Maksimović postao najmlađi srpski debitant u Ligi šampiona
Foto: Starsport

Mladi fudbaler Crvene zvezde Andrija Maksimović dobio je šansu u meču sa Monakom kao starter i nije se najbolje proveo.

Zvezda je u „kneževini“ razbijena sa 5:1, Maksimović nije imao manevarski prostor da pokaže talenat koji poseduje, a Monako se pitao za sve na terenu.

PROČITAJTE JOŠ:

Takumi Minaminu u 20. i 70. minutu, Vilfrid Singo u 54, Bril Embolo u četvrtom minutu nadoknade prvog i Manjes Akliuš u šestom minutu nadoknade drugog poluvremena davali su golove za Monako.

Za Zvezdu je pogodio jedino Šerif Endiaje u 27. minutu s penala, a Maksimovića boli činjenica da sudija Tobijas Štiler nije uzeo u obzir poziv iz VAR sobe da dosudi i drugi jedanaesterac.

Sporna situacija desila se neposredno pred poluvreme kada je Piter Olanjinka nagažen na nogu u kaznenom prostoru Monaka. Iako je kontakt sa Denisom Zakarijom bio očigledan, sudija je odbio da svira kazneni udarac, Embolo je ubrzo dao gol za 2:1, a igra Zvezde se raspala.

„Jeste težak poraz za nas, idemo dalje, šta bih rekao ne znam ni ja. Težak poraz za nas, ali izvući ćemo se iz ovoga“, rekao je Maksimović posle meča.

Ostaje mu žal što je njegova ekipa imala aktivan rezultat do kraja poluvremena.

„Imali smo 1:1 rezultat, u 46. minutu primimo gol drugi, sudija nije video naš penal drugi, ali šta je, tu je. U drugom poluvremenu smo loše ušli, primili gol i pali“, tužno konstatuje Maksimović.

Prijalo mu je u proteklom periodu što je kao tinejdžer igrao i u seniorskoj reprezentaciji i u Ligi šampiona. Tvrdi da mu je to podstrek da radi jače i bolje.

A šta njegova ekipa može da uradi bolje? Ili šta bi možda mogla da se odmah u startu nije povredio Bruno Duarte?

„Pa nije, tako smo se dogovorili u svlačionici, da izađemo u toj formaciji. Možda nismo navikli, ali šta je, tu je“, navodi Maksimović i odgovara na pitanje koliko je drugi gol Monaka „sasekao“ crveno-bele i šta je bio plan pred drugo poluvreme.

„Možda je i taj drugi gol doneo pobedu Monaka, primili smo ga pred kraj prvog. Baš smo pali, posle u drugom poluvremenu nismo imali šanse. Dogovor je bio da izađemo svi gore, nemamo šta da izgubimo, da idemo na bod, tako da smo izašli tako i desio se gol“, naveo je Maksimović.

BONUS VIDEO: Gol Dušana Tadića protiv Samsuna

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare