Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/TV Prva

Nekako kada je u pitanju predsednik Srbije sve je upereno protiv njega i sve je uvek na njegov račun...

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Fjorentinu sa 5:0 u prijateljskom meču, ali taj meč jednom velikom navijaču crveno-belih nije ostao u lepom sećanju.

PROČITAJTE JOŠ

Aleksandar Vučić koji se godinama diči kako je bio deo tribine sada osuđuje potez „delija“ na meču protiv Italijana.

Naime, najvatrenije pristalice crveno-belih su razvile koreografiju u 12:44 utakmice na njoj je bio ogroman tenk, u pozadini zastava Srbije, a na dnu je pisalo „Kad se vojska na Kosovo vrati“.

Koreografija
Foto: FK Crvena zvezda Youtube screenshot

Vučić je istakao da je to bio najgori momenat da bude na utakmici zbog te koreografije i pregovora oko Kosova i Metohije.

Istakao je da ne krije da je navijač Zvezde, ali da pomaže druge klubove i reprezentaciju.

„Građani Srbije doživljavaju Kosovo kao deo Srbije. Oni samo traže razloge kako da napadnu, ja sam na severnoj tribini poslednji put bio pre 20 godina, mislim da je fer i pošteno da ne krijem ništa. Ja navijam za Zvezdu, nisam se rodio kada sam postao premijer, već živeo i pre toga. Da menjam to pod stare dane, neću, nisam se rodio u 45. godini, ja sam lojalan, što ne znači da ne poštujem druge klubove, jednako ih pomažemo, kao i reprezentaciju. Ne idem na utakmice. U 10 godina sam bio na jednoj ili dve. Neki ljudi u Prištini ne razumeju to. To je toliko besmisleno, da nemam reči, ja ne idem na utakmice, ali tog dana je ambasador Italije bio moj gost, on je inače navijač Fiorentine. Da su birali gori momenat za mene, nije mogao da bude zbog tog transparenta“, rekao je Vučić.

Zatim je pričao o sopstvenoj mladosti.

„Ja sam poslednji put na severnoj tribini bio pre skoro 30 godina, iako sam dobar deo svoje mladosti proveo na toj tribini, ne stidim se toga, naprotiv. Mislim da je fer da ni od koga to krijem, niti bih mogao. Kakve veze ima ko za koga navija, nisam se rodio u svojoj 40. godini kada sam postao premijer. Ja sam čovek koji je lojalan onome što voli i tu nema filozofije. To ne znači da ne poštujem i druge klubove i pomažem jednako, kao i reprezentaciju“, rekao je predsednik.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare