Foto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Priznajte, na koliko ste golova tipovali Mitra ove sezone? Dao ih je 12, namestio je četiri u svim takmičenjima, a ima još da se igra.

Fulam je proteklih godina bio jedna od onih ping-pong ekipa koje su kao skočko iz Slagalice skakutale od Premijer lige do Čempionšipa i nazad.

PROČITAJTE JOŠ:

Da postoji neko takmičenje između engleske elite i drugog ranga, tu bi Fulam možda najbolje pronašao svoju sreću. Niti bi padao, niti bi se uzdizao svake godine tako da nikad nije siguran u kojoj će se ligi sutra probuditi.

Paralelno sa njime skakutao je i Aleksandar Mitrović kroz lige. Deo razloga zašto do sada nije pronašao bolji angažman, a sigurno je mogao, leži baš u tome što je bio predmet kritika – buši mreže u Čempionšipu, ne može to isto da ponovi u Premijer ligi.

Uz to, poslovično dušebrižni Englezi koji danas posle crvenog kartona Mitra u meču sa Mančester junajtedom pričaju kako bi trebalo da ga bude sramota i da ga kazne sa deset utakmica suspenzije, zaboravljaju da bi bez njega Fulam i dalje igrao drugu ligu.

VIDEO Mitrović konačno pogodio i to na „Old Trafordu“

Jer, Mitrović je prošle godine oborio rekord Čempionšipa sa 43 gola, čime je usred kolevke fudbala nadmašio rekord Gaja Vitingema.

Fulam se plasirao u Premijer ligu sa prvog mesta, a Mitrović je sada nastavio gde je stao lani, samo na većoj sceni.

Prvi put je u Englesku došao još 2015. godine i pojačao je Njukasl, za koji je u dve sezone u Premijer ligi dao ukupno deset golova na 40 utakmica.

U prvoj je odigrao 34 meča, u drugoj samo šest i već tada je bilo jasno da će morati da nastavi dalje. Slaviša Jokanović ga je pozvao u Fulam, zajedno su doveli tim do Premijer lige i onda je Mitrović sa 11 golova na 37 utakmica bio znatno bolji.

VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Problem je što to nije bio i njegov tim, a pojačanja koja je uprava obezbeđivala nisu donosila kvalitet potreban Premijer ligi.

Usledila je selidba u Čempionšip, pa onda novi povratak u Premijer ligu gde Skot Parker nije imao preteranu nameru da koristi Mitrovića.

Da li zbog tvrdoglavosti ili nečeg drugog to je pitanje za njega. Bilo kako bilo, srpski špic je u vreme kada je obarao rekord Stjepana Bobeka u nacionalnom timu Srbije na 27 mečeva imao po tri gola i asistencije za celu sezonu 2020/2021.

Krešendo je usledio dolaskom Marka Silve na klupu „kotidžersa“, jer je upravo Silva izvukao najbolje iz onoga što ima u ekipi, pa i samog Mitrovića.

Foto: AP Photo/Jon Super

To se pokazalo i prošle, ali i ove sezone sada. Od starta kada je Mitrović predriblao Virdžila Van Dajka, iznudio penal i umalo srušio Liverpul, do gola Mančester junajtedu, jasno je da više nema velikana koji može da kaže da je bezbedan od Srbina.

Štaviše, za 1.821 minut do sada dao je 11 golova i ima dve asistencije. Da nije mučio muku s povredom i zbog toga iznova tražio svoju formu početkom ove godine, golgeterski saldo bi svakako bio i veći.

I biće veći, pitanje je samo za koliko. Ako gledamo do sada, Mitrović igra skoro pa duplo bolju sezonu od najbolje dosadašnje u Premijer ligi.

#social-embed_1

Prošli put kad je u sezoni 2018/2019 dao 11 golova, uradio je to za 3.281 minut, skoro duplo više nego sada. Ove sezone je odigrao 21 utakmicu, pre četiri godine 37.

Naravno da to nije samo njegova zasluga, već i saigrača poput Kenija Tetea, Andreasa Pereire, Vilijana i Neskensa Kebana koji „pakuju“ golove.

Ipak, jasno je i da je Mitrović sazreo na pravi način i da ako i bude prešao u neki jači klub na kraju sezone, svakako neće otići tamo sa namerom da greje klupu nekom drugom napadaču.

BONUS VIDEO: PAOK ubedljiv, Živković podsetio kakav je majstor

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar