Aleksandar Mitrović Foto: Antonio Pozo / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski reprezentativac je u veoma dobroj formi pred start sezone.

Aleksandar Mitrović je prethodne sezone obezbedio, po treći put, sa Fulamom povratak u Premijer ligu i sada planira da obezbedi opstanak i u nacionalnom šampionatu Engleske.

PROČITAJTE JOŠ

Sjajan pripremni period imao je srpski golgeter. U listu streleca se upisao na sve tri prijateljske utakmice, a trenutno ima seriju od pet mečeva na kojima je postigao gol.

Bio je precizan u oba meča protiv Slovenije u Ligi nacija, a seriju je nastavio protiv Benfike, Eštorila i Viljareala.

U porazu od Benfike (5:1), Mitrović je bio jedina „svetla tačka“ engleskog tima, postigao je gol u 61. minutu. Protiv Eštorila Fulam je izgledao mnogo bolje, srpski golgeter se upisao u listu strelaca dva puta, a njegova ekipa je pobedila 3:1.

Poslednja provera Fulama pred start sezone bio je španski Viljareal i na toj utakmici Mitrović je u 86. minutu obezbedio remi svojoj ekipi.

Prethodne sezone je uspeo da obori rekord Gaja Vitingema, legende Čempionšipa, koji je u dresu Portsmuta u sezoni 1992/1993. stao na 42 pogotka, dok je Mitrović stigao do 43. gola u pobedi protiv Lutona 7:0 i tako se upisao u istoriju engleskog fudbala.

Foto:Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

U prvoj epizodi sa „kolibarima“ u Premijer ligi Mitrović je u sezoni 2018/19 postigao 11 golova na 37 utakmica, a u sezoni 2020/21 je na 27 utakmica postigao samo tri gola, delimično zbog toga što ga je Skot Parker, bivši trener Fulama, uvrstio u prvu postavu te sezone samo 13 puta.

Sada će treći put sa Fulamom igrati nacionalni šamponat Engleske, ali sa dosta drugačijim timom nego prethodne sezone.

Ekipa srpskog reprezentativca ovog puta nije potrošila mnogo novca na pojačanja kao 2019. godine, kada su za nove igrače čelnici Fulama izdvojili čak 116,5 miliona evra.

PROČITAJTE JOŠ

U klub su ovog leta stigli Portugalac Žoao Palinja iz Sportinga (20 miliona evra), Andreas Pereira iz Mančester junajteda (9,5 miliona), Kevin Mbabu iz Volzburga (5,5 miliona), Manor Solomon iz Šahtjora (pozajmica) i uskoro se očekuje zvanična potvrda za dolazak Bernda Lena iz Arsenala.

Novu sredinu su našli Andre Zambo Angisa (Napoli, 15 miliona evra), Fabio Karvaljo (Liverpul 5,9 miliona), Žon Majkl Seri (Hal Siti, besplatan transfer), Stiven Sesenjon (Čarlton, besplatan transfer), dok Alfi Moson, Sajrus Kristi, Majkl Hektor i Fabri kao slobodni igrači još uvek čekaju poziv neke ekipe.

Prvu utakmicu Fulam će odigrati protiv Liverpula na svom stadionu 6. avgusta od 13.30, u drugom kolu će se sastati sa Vulverhemptonom (13. avgust), dok će derbi zapadnog Londona protiv Brentforda igrati u trećem kolu (20. avgust).

BONUS VIDEO Aleksandar Mitrović pisao istoriju, 42. i 43. gol u sezoni

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar