Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde u sredu (20.45) kreću u juriš na Ligu šampiona, na Marakanu stiže Pjunik kao prva prepreka ka ostvarenju sna.

Došao je trenutak da i Crvena zvezda nastupi u Evropi. Zahvaljujući odličnim rezultatima u prethodnih pet sezona, omogućila je sebi nešto duži odmor, pa tek od trećeg kola kvalifikacija kreće u juriš na Ligu šampiona.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda će u sredu (20.45) igrati protiv Pjunika iz Jermenije, koji je ukupnim rezultatom 4:2 eliminisao Didelanž iz Luksemburga i tako već napravio jednu senzaciju.

Četa Dejana Stankovića je za vikend stigla do 97. utakmice zaredom bez poraza na stadionu „Rajko Mitić“ u Superligi, čime je nadmašila prethodni najbolji klupski učinak i sada želi da stigne svetski rekord Reala (121).

Upravo zbog toga i ne bi trebalo da čudi izjava Stankovića koji želi da uživa u trenutnom momentu.

„Prezadovoljan sam, sve je lepši ambijent iz meča u meč, hvala navijačima, trebaće nam i u sredu. Pišemo istoriju Zvezde, uživao bih u ovoj pobedi, pustite nas da uživamo u njoj“, rekao je Stanković nakon što je Zvezda sa 6:0 uništila Radnik iz Surdulice.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Ipak, daleko od toga da šef stručnog štaba ne razmišlja o evropskoj premijeri pred domaćim navijačima.

Stanković ima ozbiljne dileme koje će morati da reši pre nego što odredi sastav za ovaj susret. Pre svega, nije sigurno da li će igrati u formacijom sa četvoricom ili, što je možda i realnije, sa trojicom u poslednjoj liniji.

Zvezda u ovom trenutku nakon odlaska Milana Gajića i Kristijana Pičinija nema desnog beka osim Marka Gobeljića, pa ne bi bilo iznenađenje da vidimo liniju Eraković – Milunović – Dragović. Jedno od rešenja je i da mladi Nikola Stanković zaigra na poziciji desnog beka, iako mu je primarna pozicija centralni vezni, dok će mesto u timu gotovo izvesno imati Milan Rodić, koji prirodno igra na poziciji levog beka, a može da pokrije i čitavu stranu.

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povratkom iskusnog Nemanje Milunovića dobijena je mogućnost više u defanzivic, pa će Stanković moći da kombinuje, a često je na evropskim mečevima igrao upravo sa trojicom ispred kapitena Milana Borjana.

Mnogo će biti kombinatorike i u ofanzivnom delu, pitanje je kako će se odlučiti Stanković.

Po onome što smo videli do sada, novajlija Stefan Mitrović bi trebalo da igra sa Aleksandrom Kataijem i Mirkom Ivanićem, čine možda i najkreativniji trojac Zvezde poslednjih godina.

Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Umesto pojačanja iz Niša prednost bi mogao da dobije Osman Bukari, a iza njih će verovatno igrati Kings Kangva koji je od početka prvenstva potegao projektile i levom i desnom nogom, te Gelor Kanga koji je poznat kao majstor za evropske mečeve.

Pitanje je da li će u napadu igrati od prvog minuta Milan Pavkov, kao što je to uobičajeno bio slučaj, ili će Stanković sprovesti eksperiment sa Benom u špicu, što je manje verovatno, pogotovo što se Pavkov nalazi u odličnoj formi.

Biće tu mnogo znakova pitanja za Stankovića, ali svakako da crveno-beli ne bi smeli da podbace u ovom dvomeču na putu ka grupnoj fazi elitnog društva.

BONUS VIDEO: Navijači Zvezde u Lučanima protiv Mladosti zovu na evropsku premijeru

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar