Aleksandar Mitrović, FK Fulam
Aleksandar Mitrović, FK Fulam; Foto: James Marsh / Shutterstock Editorial / Profimedia

Srpski napadač igra sezonu iz snova. Sezonu na kojoj bi mu pozavideo bilo koji špic na svetu. Nastavlja da beleži rekord za rekordom, a nema nameru da se zaustavi.

Postigao je pogodak u pobedi Fulama protiv Svonsija (5:1), bio je ovo njegov 35. gol u 33 susreta u Čempionšipu. Do kraja sezone ima još 11 kola, pa je pitanje gde će se zapravo i zaustaviti trenutno najbolji napadač sveta.

PROČITAJTE JOŠ

U 2022. godini je Mitrović za nešto više od dva meseca već postigao 13 golova, a prvi sledeći u kalendarskoj godini je Robert Levandovski, napadač Bajerna, koji je izbrojao do 12.

Mitrović je postigao 35 golova ove sezone u Čempionšipu, a već odavno je rekorder Srbije sa 44 pogodaka u dresu „orlova“. Mitrovićevi rekordi nemaju kraja, a u preostalih 11 kola može da sruši rekord kada je u pitanju druga liga Engleske kako god da se kroz istoriju zvala.

Naime, Gaj Vitingem je postigao čak 42 pogotka (na 46 utakmica), a Mitrović ima četiri gola više nego aktuelni rekorder nakon 33. odigrana kola.

Mitrović je učestvovao i u najviše akcija za gol od svih fudbalera ove sezone jer je uz 35 golova upisao i čak sedam asistencija. Čak 42 pogotka stiglo je nakon što je Mitrović uputio završni udarac ili dodavanje, zaslužan je za više od 1,2 golova po susretu Fulama.

Visi u vazduhu da bi dobitnik nagrade za najboljeg fudbalera u Engleskoj od strane EFL, organizacije koja kontroliše sve lige osim Premijer lige u ovoj državi mogao da postavi rekord o kom će se dugo pričati.

Mitrović je ove sezone pogađao desnom i levom nogom, pogađao je glavom, pa čak i stomakom je uspeo da upiše jedan pogodak. Svaki njegov dodir sa loptom je opasnost po rivale, pa iako svi već mesecima znaju ko je najveća pretnja njegov rafal ne staje.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar