Foto: Starsport

Fudbalski savez tzv. Kosova opet se žalio u UEFA na Fudbalski savez Srbije i navijače nacionalnog tima naše zemlje.

Žikica Babović, Direktno iz Nemčake, Euro 2024
Foto: Nova.rs

Igrajte kod nas Fudbalski Fantazi i zabavljajte se uz Euro 2024 i najbolji fudbal na kontinentu.

Albanci sa Kosova su ovog puta pritužbu u evropsku kuću fudbala poslali zbog dešavanja sa meča Srbije i Slovenije u grupi C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ:

U svom saopštenju navode da su poslali novu žalbu na adresu UEFA i da su Srbi pokazali „nacionalističku i rasističku retoriku“.

„Fudbalski savez Kosova snažno osuđuje nacionalističko ponašanje i smeštanje srpske zastave sa mapom Kosova i natpisom ‘Nema predaje’. Ponavljanje takvog ponašanja na fudbalskim stadionima, čak i posle prethodne kazne UEFA je neprihvatljivo i zahteva još rigoroznije postupanje od odlučujućih tela u UEFA“, navode Albanci iz južne srpske pokrajine.

„Poruke šovinističke retorike su skandalozne, kontradiktorne vrednostima koje baštini sport i osnovne principe UEFA. Još jednom pozivamo njena tela da budu rigorozniji protiv ponavljanja tako neprijateljskih poruka prema našoj zemlji, kao ravnopravnom članu sa ostalim zemljama u evropskoj fudbalskoj porodici. Takođe tražimo od organizatora da povećaju svoju rešenost da spreče takve poruke da se pojave. FSK će nastaviti da promoviše prave vrednosti fudbala i jedinstva i poštuje sve uključene u fudbal“, naveli su Albanci u saopštenju.

Zanimljivo je da im koji dan ranije nisu smetale uniforme OVK na tribinama dok je igrala Albanija, kao i zastave takozvane Velike Albanije među navijačima te zemlje kada već govore o promociji pravih vrednosti i kada se već bore za nekršenje principa UEFA.

Utakmica Srbije i Slovenije završena je nerešenim rezultatom 1:1. Gol za Sloveniju dao je Žan Karničnik u 69. minutu susreta, a pogodak za Srbiju je delo Luke Jovića u petom minutu sudijske nadoknade.

www.winnerbet.rs – registruj se i oseti pobedu!

Foto: Promo

BONUS VIDEO: EURO 2024 – Strahinja Pavlović posle Slovenije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare