Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Fudbaleri Ajaksa pobedili su na svom terenu ekipu Sportinga sa 4:2, dok je Borusija Dortmund slavila protiv Bešiktaša sa 5:0, u utakmicama poslednjeg kola Grupe C Lige šampiona.

PROČITAJTE JOŠ...

U Grupi C je sve bilo poznato pred poslednje kolo – Ajaks i Sporting idu u osminu finala Lige šampiona, Borusija Dortmund u Ligu Evropa, dok je Bešiktaš završio takmičenje u Evropi.

Ajaks je dominaciju u ovoj grupi potvrdio i večeras, pošto je upisao šestu pobedu.

Strelci za Ajaks na večerašnjem meču bili su Sebastijan Ale u osmom minutu sa penala, Antoni u 42, David Neres u 58. i Steven Berghojs u 62. minutu. Golove za Sporting postigli su Nuno Santos u 22. i Tabata u 78. minutu.

U drugom meču, Dortmund je poveo golom Doniela Malena u 29. minutu, da bi posao Bešiktašu dodatno otežao Velinton koji je u 43. minutu dobio direktan crveni karton.

Na 2:0 povisio je Marko Rojs sa penala u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, a ubedljivu pobedu Dortmunda u u drugom poluvremenu potvrdili su Rojs u 53, Erlin Haland u 68. i 81. minutu.

Ajaks je prvi u grupi sa maksimalnih 18 bodova, Sporting i Borusija Dortmund su sakupili po devet, dok je Bešiktaš takmičenje završio bez bodova.

Žreb za nokaut fazu Lige šampiona i Lige Evropa je zakazan za ponedeljak, 13. decembar.

Grupa C

Borusija Dortmund – Bešiktaš 5:0 (2:0)

(Malen 29, Rojs 45+2 penal, 53, Holan 68, 81)

Ajaks – Sporting 4:2

(Haler 8 penal, Antoni 42, Neres 58, Bergis 62 – Nuno Santoš 22, Tabata 78)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Vuletić: Vazura je odbio da se obori Zvezdina titula

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar