Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Luka Jović je u Primeri doneo Realu doneo pobedu nad imenjakom iz Sosijedada, a iako nije postigao gol, može da se kaže da je bio svojevrsna talija "kraljevskom klubu" protiv Intera u okviru 6. kola D grupe Lige šampiona.

Real je na početku meča stvorio par solinih prilika, ali nije uspeo da postigne gol, dok su Milanezi imali inicijativu, ali ne i konkretan učinak pred golom Madriđana.

No, sve se promenilo u 17. minutu kada je srpski napadač uspeo da odvuče fudbalere protivničke odbrane, lopta stigla do Tonija Krosa, a Nemac uputio savršeno precizan udarac, levom nogom pogodio donji desni ugao tako da Samir Handanović nije imao ni promil šanse da spreči da se lopta zakoprca u mreži.

Napadač reprezentacije Srbije je mogao da duplira vođstvo Reala, ali nije bio precizan, tačnije pogodio je spoljni deo mreže, a prvo poluvreme okončano je vođstvom Reala.

Posao je bio olakšan kada je Nikolo Barela dobio crveni karton zbog sukoba sa Ederom Militaom u 64. minutu, da bi konačnih 2:0 postavio Asensio u završnici utakmice, u 79. minutu, par sekundi pošto je Jović napustio igru.

Real je tako došao do prvog mesta na tabeli i sa 15 bodova će dobiti uslovno rečeno „lakšeg“ rivala u grupi, dok je Inter sa 10 bodova drugi. Šerif je u rezultatski nebitnoj utakmici potvrdio da je zaslužio mesto u Ligi Evrope, pošto je odigrao 1:1 na gostovanju sa poslednjeplasiranim Šahtjorom.

Grupa D

Real Madrid – Inter 2:0 (1:0)

(Kros 17, Asensio 79)

Šahtjor – Šerif 1:1

(Fernando 42 – Nikolov 90+3)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar