Foto: EPA-EFE/JOSE COELHO

Fudbaleri Milana imali su sve u svojim rukama, ali su za samo sedam minuta "prosuli" učinjeno i došli na ivicu ambisa, odakle nisu umeli da se vrate, dok su se u Portu igrači domaćeg tima i Atletika više tukli nego što su igrali fudbal, ali je na kraju tim iz Madrida uspeo da "spakuje" tri gola u mrežu rivala.

Milan je u meč ušao svestan da mu je neophodno da dođe bar do boda kako bi imao kakvu-takvu šansu da „prezimi“ u Evropi, i činilo se da će uspeti da je iskoriste, pošto je Fikajo Tomori pogodio za 1:0 u 29. minutu utakmice.

No, sedam minuta kasnije pogodak iz odbitka Tomorija, nakon loše reakcije odbrane Liverpula, uspeo je da izniveliše Mohamed Salah, takođe posle odbitka, pošto je prethodno Aleks Okslejd-Čemberlejn dobro šutirao, ali je njegov pokušaj odbijen nazad u polje. Na loptu je natrčao Egipćanin i uneo strah u kosti igrača tima sa San Sira.

PROČITAJTE JOŠ...

Nada je trajala sve do 55. minutu, kada je Sadio Mane iskoristio kiks strelca gola za Milan, ušao u kazneni prostor, nije uspeo da pogodi, ali je imao sreće jer je lopta stigla do Divoka Oriđija, kom nije bilo teško da pogodi za 2:1.

Milan nije uspeo do kraja da se vrati u meč, pa je nakon poslednjeg sudijskog zvižduka pao na četvrto mesto na tabeli.

U isto vreme, fudbaleri Porta su dočekali Atletiko iz Madrida, ali tokom prvih 45 minuta nije bilo previše uzbuđenja. No, početkom drugog došlo je do promene, obe ekipe su znatno agresivnije ušle u susret, pa je viđena prava serija isključenja. Prvo je u 67. minutu Janik Karasko dobio crveni karton zbog sukoba sa protivničkim igračima, dok su podeljena još tri žuta kartona, ali je samo četiri minuta kasnije Porto „prosuo“ prednost igrača više, pošto je Vendel, koji je u igru ušao u 63. minutu, samo sedam minuta kasnije „pocrveneo“ zbog namernog udaranja laktom.

Prethodno, Antoan Grizman je pogodio gol nakon 56 minuta igre kada je lopta stigla do njega na drugoj stativi nakon gužve u kaznenom prostoru, na 2:0 povećao je Angel Korea, dok je 3:0 doneo Rodrigo De Pol u sudijskoj nadoknadi.

Porto je uspeo da smanji na 3:1, ali ne i da ugrozi prednost, pošto je dosuđen penal u šestom minutu nadoknade utakmice.

Na kraju, Liverpul ide dalje sa šest pobeda iz toliko utakmica, dok je Atletiko sa sedam osvojenih bodova uspeo da se domogne druge pozicije. Porto će, uprkos tome što mu je i remi garantovao prolaz u nokaut-fazu, zaigrati u Ligi Evrope, dok je za Milan takmičenje u Evropi završeno.

Grupa B

Milan – Liverpul 1:2 (1:1)

(Tomori 29 – Salah 36, Origi 55)

Porto – Atletiko 1:3 (0:0)

(Serđo 90+6 penal – Grizman 56, Korea 90, De Pol 90+2)

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO Vuletić: Partizan neće osvojiti titulu, igra tango sa Zvezdom

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar