Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Ne i odličan, magičan, fantastičan, za sada. Dobar, vrlo dobar, ako su ocene 1-5, onda 3+, 3 na 4.

Nije to protiv Irske bilo loše, ali daleko od fenomenalnog što nije sprečilo bacanje nacije u trans koja se već pita kad je finale Mundijala u Kataru 2022.

PROČITAJTE JOŠ

Dragan Stojković Piksi iznenadio je sve, rivala sigurno i verovatno svoje igrače bar malo, izborom startnih 11 na selektorskom debiju.

Ako je Filip Mladenović po levoj strani umesto imenjaka Kostića najmanje iznenađenje i to dovoljno govori. Milan Gajić je dobio priliku da debituje ispred Darka Lazovica koji je u sjajnoj formi, dok je kao centralne veziste upario Sašu Lukića i Uroša Račića, jos jednog debitanta, umesto dosad standardnih Gudelja i Maksimovića.

Dvojica u odbrani zajedno imaju 42 godine, Strahinja Pavlović 19 i Nikola Milenković 23, uz iskusnog Stefana Mitrovića, ispostavilo se zamenika kapitena.

Napred se očekivano našao Dušan Vlahović i majstorskim golom odužio se na poverenju, a šta tek reći za Dušana Tadića? Kapitenski je vodio ekipu i sa tri asistencije u svom stilu kreirao preokret i trijumf.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Iako je sama igra bila daleko od „pesme“, bila je dovoljna da se pobedi, ne i da se preterano pamti po lepršavosti. Tri boda su tu, a teško da bi bila da Piksi nije pogodio s izmenama.

Aleksandar Mitrović muči se s povredama i u Fulamu ima jednu od najlošijih klupskih sezona, ali je još jednom pokazao kako se igra za Srbiju i koliko se daje u dresu nacionalnog tima. Magičan lob, jedan od najlepših golova koje je „Marakana“ videla, pa skok u njegovom stilu za 3:1 i izjednačenje sa Stjepanom Bobekom na vrhu večne liste strelaca reprezentacije sa 38 pogodaka.

“A, dobar sam trener”, rekao je uz osmeh Stojković povodom napravljenih i pogođenih izmena protiv Iraca.

Jeste, selektore, zaista. Dobar, i kao što ste rekli Tadiću, može to i mora bolje. Sledeći je Portugal (subota, 20.45), vreme je za pobedu protiv ekipe koju Srbija od osamostaljenja nikad nije dobila. Ako smo posle 11 godina kvalifikacije započeli pobedom, mogu da padnu i Ronaldo i družina u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare