Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

 Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković rekao je da je bio "totalno miran" u svom debiju u večerašnjoj pobedi nad Irskom.

PROČITAJTE JOŠ...

„Bio sam totalno miran i verovao sam da ćemo uspeti, pogotovo posle 0:1. To sam rekao i pomoćnicima, da nisam zabrinut i da će doći momenat kada ćemo uspeti da materalizujemo tehnički kvalitet naš, koji je nesumnjivo bolji od njihovog. Nisam ni pomislio da možemo da izgubimo. Nadam se da će ovo biti lep početak za srpski fudbal i ovu pobedu poklanjamo našem narodu i navijačima koji su uvek uz reprezentaciju“, rekao je Stojković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je trijumfom počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je u Beogradu sa 3:2 pobedila Irsku.

„Očekivao sam ovako tešku utakmicu, s obzirom na to da je motivsanost gostiju bila zaista velika. Odlično su trčali i imali smo poteškoća prvih pola sata, ali kasnije je sve došlo na svoje“, kazao je novi selektor srpskog nacionalnog tima.

Novinari su Stojkovića pitali za početnu postavu, koja je bila neočekivana.

„Svaka utakmica je važna. Program je veoma gust. Ne verujem da neko i pomišlja da jedna grupa igrača može da izdrži tri utakmice. Računalo se na to i povukao sam neke poteze za koje sam smatrao da su logični. Želja igrača koji su bili na terenu je bila na visokom nivou, nisu klonuli i verovali su da mogu da preokrenu rezultat. Ovo je lepo iskustvo za njih, a igrali bi kad-tad. Za tri dana nam dolazi super-jaka ekipa i trebalo je i o tome razmišljati“, naveo je Stojković.

Upitan je da li ga brine odbrana, zbog greške kod drugog gola Irske.

„Nemam strah od Portugala. Odbrana je deo tima kao i vezni red i napad. Moramo da verujemo u kolektivni duh. Okej, danas je bila greška kod drugog gola koja nije morala, ali se desila. Biće to okej“, rekao je Stojković.

Posebno je pohvalio napadače i strelce Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića.

„Igrali su perfektan meč, pogotovo Vlahović. Mali se odlično kretao, pokazao je karakteristike, baš onako vrsnih napadača. A, o Mitroviću ne treba trošiti reči. Tačno sam znao šta želim i kako, i to što sam zamislio, tako se i desilo, prelepi golovi, moć u ‘boksu’ je zaista fascinantna. Zaslužuju čestitke za igru i golove koji su nam doneli ova tri boda“, dodao je selektor.

Dodao je da izmene nisu mogle da budu bolje, a posebno da je dobar njihov „tajming“.

„A, dobar sam trener“, rekao je uz osmeh Stojković.

Posebno je govorio o dvostrukom strelcu Mitroviću i naveo je da je kod prvog njegovog gola znao da će ga postići.

„Sa Mitrovićem sam imao razgovor, ‘fejs tu fejs’, prvog dana kada smo se okupili, otvoren razgovor i rekao sam mu šta mislim, da ne sme da razmišlja o prošlosti jer se od nje ne živi. Problemi koje je imao u svom klubu, neigranje… Sam poziv moj koji mu je upućen dovoljno govori koliko ga cenim. Nikad nisam imao sumnju da je on igrač visokog kvaliteta koji može da nosi teret napada nacionalnog tima“, rekao je Stojković.

Kada je reč o Dušanu Tadiću, selektor Sojković je naveo da je igrao „kapitenski“, sasvim zadovoljavajuće, ali da može i mora bolje.

Naredni rival biće Portugal u subotu, takođe u Beogradu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar