Foto: Xinhua/Predrag Milosavljevic)

Reprezentacija Srbije savladala je Irsku sa 3:2 u prvom kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a nakon susreta je Dušan Vlahović otkrio koliko je dobra atmosfera u timu.

Vlahović je postigao gol za 1:1, a onda su usledila dva pogotka Mitrovića.

PROČITAJTE JOŠ

Sve mečeve reprezentacije Srbije moći ćete da gledate ekskluzivno na Nova S.

Najpre je Vlahović prokomentarisao meč.

„Nismo mogli da poželimo bolje, ovo je najbolji mogući početak za sve nas i nadam se da ćemo nastaviti ovako već za tri dana, jer igramo protiv jedne veoma ozbiljne reprezentacije i mislim da će biti jako dobra utakmica i mislim da imamo naše šanse koje bi mogli da iskoristimo“, počeo je Vlahović.

Onda je otkrio i jedan detalj sa meča koji se nije video u prenosu.

„Svi znamo koliko Mitar daje sebe, koliko mu je drago kad dođe da igra za reprezentaciju. Kada je dao drugi gol, prišao sam mu i pitao ga da li je postao najbolji u istoriji. Rekao mi je da mu fali još jedan, pa sam mu poručio da idemo po njega. Sigurno da sam srećan zbog njega, čestitam mu i želim mu svu sreću i nadam se da će što pre probiti tu granicu i taj rekord“, rekao je Vlahoviću o Mitroviću, koji se sa 38 golova izjednačio sa Stjepanom Bobekom na večnoj listi strelaca.

Napadač Fjorentine se zahvalio i saigračima.

„Sigurno je da su mi stariji igrači dosta olakšali i da sam se dobro adaptirao, jako dobro su me prihvatili. Nema sumnje da mi je na terenu mnogo lakše zahvaljujući Dući, Mitru, Blekiju, Aleksandru Mitroviću. Jako sam srećan što sam postigao pogodak, a pre svega što smo pobedili i osvojili tri boda, što je najbitnije.“

Istakao je i da je selektor Dragan Stojković želeo pobedu Srbiju, te da je zbog toga okrenuo glavu kod poslednjeg kornera Irske.

„Mister je takav, emotivan je i sigurno da je i on želeo ovu pobedu. Kroz ova dva dana, dok smo se upoznavali, stavio nam je do znanja šta je reprezentacija. Bilo je napeto, ali je na kraju sve prošlo kako treba i na kraju smo svi srećni i nasmejani otišli sa terena i već smo u glavama na utakmici sa Portugalom“, zaključio je Vlahović.

Kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, 1. kolo

Srbija – Irska 3:2 (1:1)

(Vlahović 40, Mitrović 69, 75 – Braun 18, Kolins 86)

Portugal – Azerbejdžan 1:0 (1:0)

(Medvedev 36)

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar