Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Dušan Tadić će dugo pamtiti prvi meč kao kapiten "orlova", a u Srbiji će se barem do subote i meča sa Portugalom pričati o tome kako je Irska pala na pleća (3:2).

Briljirao je Tadić i još jednom pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača sveta.

PROČITAJTE JOŠ

Ofanzivni vezista je dobio potpunu slobodu u igri u filozofiji Dragana Stojkovića Piksija i to vratio na sjajan način. Plesao je travi „Marakane“, baš kao što je to činio u dresu Ajaksa protiv Real Madrida. Na „Sanjtago Bernabeu“ je dobio čistku desetku za igru, a protiv Irske je još jednom imao nezaboravno veče.

Sve mečeve reprezentacije Srbije moći ćete da gledate ekskluzivno na Nova S.

Imao je tri fantastične asistencije iz kontranapada, glavom ili nogom bilo mu je svejedno, pa je napadačima servirao prilike na tacni.

Imao je ukupno 77 dodira sa loptom i mnogi bi rekli da je svaki od njih bio zlata vredan.

Kreirao je sedam šansi, pa je naša selekcija mogla i ranije da završi posao. Uz Uroša Račića je jedini menjao stranu i tako širio odbranu rivala, pokazao je da uvek vidi nekoliko koraka unapred.

Dobio je šest direktnih duela i imao čak 15 prodora. Za Irce je bio neuhvatljiv, nezaustavljiv i prava enigma.

Pokušali su da ga tuku, da ga udvajaju, izoluju, ali ništa od toga nije poremetilo pravog majstora. U nekim momentima je delovalo da svi „orlovi“ žele da iskoriste njegovo sjajno izdanje, pa je taktika postala samo doturiti loptu do Tadića, a on će već znati šta treba da se uradi. I znao je, i te kako je to znao. Delio je lopte na jednu, drugu stranu, a usput protivnicima servirao i nekoliko sočnih driblinga. Taman toliko da dugo upamte velikog majstora.

Potvrdio je Tadić da će se pitati za sve u ovoj ekipi, a pronašao je igru koja ga je krasila u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji. Učestvovao je u 11 od prvih 12 golova Srbije u tim kvalifikacijama i po tome mu nije bilo ravnog.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar