Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da ne zna da li će Džejms Naneli otići u Atinu i kakav je status Gregora Glasa.

Partizan u Atini igra u četvrtak od 20.30 meč šestog kola Evrolige i do sada ima dve pobede i tri poraza.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prva stvar koju moramo da zaboravimo je njihov plasman na tabeli, pošto su oni igrali mnogo bolje nego što su prošli rezultatski u dosadašnjem toku Evrolige. Ekipa koja je iskusna, koja zna da igra i u svim utakmicama su bili u igri, sem te Albe. Igrali su protiv Monaka gde su lako gubili u prvom poluvremenu, pa našli snage da se preokrenu i u neizvesnoj završnici izgube. Moramo da igramo na nivou kako smo to činili u poslednjim utakmicama, sa velikim poštovanjem za Panatinaikos, ali sa velikom verom u sopstvene mogućnosti“, rekao je Obradović za Sport klub.

Istakao je i da će biti poseban osećaj igrati u OAKA areni, ali da je to već postalo uobičajeno.

Navodi da se ne bavi pričama o tome da je napad Partizana jedan od najubojitijih u Evroligi.

„Ima dosta ljudi koji su profesionalci i bave se raznoraznim stvarima, ja pokušavam da radim svoj posao najbolje i na treningu pokušavamo da popravimo sve što je moguće da se popravi i da neke dobre nastavimo da radimo isto ili bolje. I odbrana i napad su važni i posvećujemo vreme i jednom i drugom“, kaže Žoc.

„Nemoguće bi bilo da smo igrali i dobijali utakmice koje smo dobijali da nije postojao voljni momenat i da nismo igrali odbranu. Uvek će neko da kaže: ‘Da, igraju dobru odbranu, ali nisu dobri u napadu’. Ili će biti obrnuto: ‘Ovi znaju da igraju napadački, ali nisu dobri u odbrani. Šta god da se dešava uvek će biti nekih koji će nalaziti probleme i onih koji će da vas hvale. Nemam problem s time, fokusiran sam na ono što radim i što rade moji igrači“, naglasio je.

Otkrio je i kakvo je stanje sa Džejmsom Nanelijem, koji se nije pojavio na treningu.

Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej
Džejms Naneli, Matijas Lesor, Zek Ledej; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„Juče smo imali slobodan dan posle mnogo treninga, nekoliko igrača je radilo individualno. Danas na treningu nije igrao Džejms Naneli, osećao se loše, kod kuće je i ne znamo kako će to izgledati do sutra i da li će uopšte da putuje“.

Prebacio se potom i na pitanje Gregora Glasa, kog dugo nije dobio konkretnu minutažu u rotaciji.

„Glasu fali trening, celog leta je imao problema s leđima, treba mu trening i to je jedan od razloga što nije previše igrao. Treba kroz trening da se vrati, jer utakmice iziskuju neke stvari za koje on u ovom trenutku nije baš najspremniji“, kazao je trener Partizana.

BONUS VIDEO: Košarkaši Partizana i Zvezde zajedno na aerodromu pred gostovanja u Evroligi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar