Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Sve zanimljive detalje pogledajte u blogu Nova.rs

Košarkaši Partizana pobedili su Monako na gostovanju rezultatom 88:84 u 33. kolu Evrolige i tako obezbedili plasman u Top 8 fazu Evrolige.

Monako je bio nešto bolji u prvoj četvrtini, stekao je i dvocifrenu prednost, ali je Partizan uspeo da se vrati i preokrene već do poluvremena.

PROČITAJTE JOŠ:

Počeo je Partizan odlično i treći period, otišao je na 15 poena prednosti, ali je Monako na krilima Elija Okoboa uspeo da se vrati i uvede utakmicu u Egal.

Crno-beli su u penal završnici bili sigurni, dominirao je Zek Ledej, dok je Kevin Panter postigao presudnu trojku na 17 sekundi do kraja i izgubljene lopte Majka Džejmsa.

Partizan je imao neke odlične periode tokom utakmice, koristio je greške rivala, ali ih je i sam imao, pa su domaćini uspeli da održe priključak u drugom poluvremenu.

Utakmici je prisustvovao i Novak Đoković, koji je izjavio da uvek navija za Partizan, sem kada igra protiv Crvene zvezde, koja mu je omiljeni klub.

U ekipi crno-belih najefikasniji su bili Ledej i Avramović sa po 22 poena, dok su odlični bili i Alen Smailagić i Džejms Naneli sa po 12 poena.

PROČITAJTE JOŠ:

U dresu Monaka briljirao je Okobo sa 23 poena, a pratio ga je Alfa Dijalo sa 11 poena, dok su dvocifreni bili i Džordan Lojd, Donatas Motejunas, Donta Hol i Majk Džejms.

Partizan je ovom pobedom obezbedio plasman u top 8 Evrolige, jer ima skor 19-14 i naredne nedelje će se sastati sa Panatinaikosom u beogradskoj „Areni“.

Crno-beli bi na kraju mogli da budu i peti na tabeli, jer isti skor trenutno imajui Fenerbahče i Makabi, koji imaju teže rivale u poslednjem kolu.

Nakon ovog kola ostalo je slobodno još jedno mesto u Top 8, a za njega će se boriti Baskonija i Žalgiris.

Monako je ostao na četvrtom mestu sa skorom 21-12 i verovatno će ligaški deo završiti kao četvrti, te će imati prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Monako je bolje otvorio utakmicu i za tri minuta poveo sa 10:1, pa je Željko Obradović morao da odgovori tajm-autom. Smailagić i Papapetru su trojkama „probudili“ crno-bele, ali je Monako preko Motejunasa sačuvao prednost – 14:8. Okobo je povećao prednost Monaka na dvocifrenu, ali je Partizan nekako ostao u igri i primakao se na dva poena zaostatka, a imao je i napad do kraja prvog perioda. Međutim, Egzum je izgubio loptu, pa je okobo u kontri lako položio za 22:18.

Druga četvrtina počela je serijom grešaka na obe strane, a onda se razigrao Avramović, koji je vezao devet poena i Partizan je okrenuo utakmicu na svoju stranu. Monako je gubio mnogo lopti, šut crno-belih je proradio, pa je pogodio i Smailagić, dok je Naneli bio siguran tri puta zaredom sa penala. Imao je Partizan krajem drugog perioda i 10 poena prednosti, ali je Okobo trojkom smanjio na 35:42.

Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Monako se raspao početkom treće deonice, pa je Partizan povećao svoju prenodst na rekordnih 15 poena. Nakon toga, domaćin je uspeo da se vrati serijom, Okobo je blistao i održao svoj tim u igri. Ledej je praktično sam krajem treće deonice odbio nalet Monaka, ali moglo se naslutiti da će to biti neizvesna završnica – 52:56.

Papapetru je ubacio torjku za plus osam crno-belih, ali je na drugoj strani bio razigran Donta Hol koji je koristio asistencije svojih saigrača. Hol i Okobo su primakli Monako na 68:70, ali je onda Naneli vezao pet poena i odbio još jedan nalet domačih. Motejunas i Okobo su opet smanjili na minus dva, a onda je Litvanac pogodio trojku za vođstvo Monaka.

Foto: Norbert Scanella / Panoramic / Profimedia

Tu se probudio Ledej, a do izražaja je došao i Panter nakon što je Monako poveo sa 78:77. Ledej je ubacio dva penala, ali je Džejms uhvatio zalet i nabacio loptu Holu na zakucavanje. Ledej je promašio, ali je došao do auta nakon što se više igrača bacilo po loptu. Ledej je opet bio miran sa penala za 80:81. Džejms se opet zaleteo, ali je izgubio loptu. Panter je na 17 sekundi do kraja pogodio trojku preko ruke za 80:84. Džejms je smanjio flouterom, ali je Ledej opet bio hladne glave sa penala. Okobo je pojurio na prodor i bio je precizan, ali je Avramović sa penala doneo Partizanu pobedu.

EVROLIGA, 33. KOLO

Četvrtak

Crvena zvezda – Olimpijakos 87:79

/Kampaco 20 – Vezenkov 16/

Žalgiris – Makabi Tel Aviv 68:67

/Smits 13 – Boldvin 12/

Fenerbahče – Anadolu Efes 103:86

/Hejs 25 – Klajburn 21/

Valensija – Virtus Bolonja 79:68

/Evans 15 – Odželeje 21/

Real Madrid – Bajern Minhen 79:67

/Hezonja 20 – Obst 21/

Baskonija – Asvel 120:100

/Tompson 23 – Metjuz 25/

Petak

Panatinaikos – Alba 84:88

/Bejkon 16 – Smit 14/

Olimpija Milano – Barselona 84:76

/Nejpir 18 – Kurič 17/

Monako – Partizan 84:88

/Okobo 23 – Avramović 22/


Monako – Partizan 84:88 (22:18, 13:24, 21:20, 28:26)

Dvorana: Gaston Medecin, Monako. Sudija: Sreten Radović, Karlso Peruđa, Đentijan Cici.

Monako: Džejms 10, Okobo 23, Lojd 10, Blosongejm, Motejunas 10, Braun 7, Hol 10, Dijalo 11, Uatara 3, Strazel, Amini, Kuture. Trener: Saša Obradović.

Partizan: Ledej 22, Egzum 2, Avramović 22, Madar, Naneli 12, Panter 8, Vukčević, Papapetru 6, Smailagić 12, Anđušić, Trifunović, Lesor 4. Trener: Željko Obradović.

Monako - Partizan 84:88

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare