Foto: Starsport

Evroliga je i na ovaj način ukazala na to da su sudije napravile kardinalnu grešku na štetu srpskog kluba.

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u petak uveče od Barselone, meč 16. kola Evrolige od Barselone. Meč je završen sa 99:94, Barselona je slavila posle produžetka, a dan kasnije objavljena je lista najboljih poteza koji su obeležili kolo.

PROČITAJTE JOŠ:

Na spisku deset najboljih poteza nema trojke Nikole Mirotića, kojom je Barseloni doneo izjednačenje 84:84 i produžetak.

Iako bi u uobičajenim okolnostima ovo skoro sigurno bio potez za prvo mesto, nema ga jer mu je prethodio neshvatljiv previd sudija koje nisu videle da je Mirotić zgazio u aut prilikom prijema lopte i pre šuta.

Na listi se, s druge strane, našao potez Jama Madara, iz Partizanovog meča sa Bajernom, i njegova sjajna asistencija za Matijasa Lesora.

Taj potez je rangiran na devetom mestu. Na osmom je Miloš Teodosić i njegovo dodavanja za Mema Džajtea, dok je na petom zakucavanje Dantea Egzuma u meču sa Bajernom.

Na drugom mestu je Filip Petrušev i njegovo zakucavanje u drugoj četvrtini meča sa Barselonom, dok je najbolji potez izveo Eli Okobo, koji je iza leđa poslao asistenciju za Jakubu Uataru i njegovo kucanje u kontri.

Iz elitnog takmičenja su se posle greške sudija oglasili saopštenjem i priznali grešku, dok je Nikola Mirotić posle meča rekao da je šokiran da se u 2022. godini takve stvari ne vide i ne sviraju.

BONUS VIDEO: Jasikevičus isključen, totalno izgubio kontrolu protiv Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar