Foto: Starsport / Pedja Milosavljevic

Trener Olimpijakosa Jorgos Barcokas prokomentarisao je prvo atmosferu u Beogradskoj areni, pre nego što se prebacio na analizu pobede nad Partizanom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Olimpijakos je u Beogradu bio bolji u meču 32. kola Evrolige od srpskog kluba sa 74:69, a Partizan je propustio šansu da upiše 15. trijumf u sezoni jer je na kraju treće deonice vodio sa 59:46.

PROČITAJTE JOŠ:

Grci su to anulirali serijom 12:0 za svega nekoliko minuta u četvrtom periodu, pa je Olimpijakos na kraju trijumfovao, a Partizan ostao da strahuje za mesto u plej-inu Evrolige.

„Prvo moram da kažem da je bila impresivna atmosfera, lani nisam mogao da dođem, a sad sam mogao da se suočim s navijačima i vidim kakav puls daju ekipi Partizana. Prve tri četvrtine smo bili nervozni, promašili smo mnogo otvorenih šuteva, imali smo tranziciju i šanse tri na dva i tri na jedan bez poentiranja, mučili smo se više od 30 minuta. Naša poslednja četvrtina je bila dominantna, bilo je 28:10 što je bilo ključno. Sve je počelo od odbrane, Papanikolau, Vokap i Vilijams-Gos su sjajno igrali defanzivno, čuvali su njihove kreatore i poentere, ali je to bio timski poduhvat. Najdžel i Vokap su imali povrede, nisu mnogo trenirali ali skoro 20 minuta u ovom intenzitetu… to je bilo ključno. Imamo još dve utakmice u sezoni, želimo što bolju poziciju pred plej-of, želim Željku i Partizanu sreću“, rekao je Barcokas na konferenciji posle utakmice.

Trener atinskog tima je potom prokomentarisao šta se dešava sa Nikolom Milutinovim i Filipom Petruševim. Dvojica srpskih internacionalaca iz Olimpijakosa nisu igrala zbog povreda.

„Kao što znate, Nikola je imao operaciju i vreme je za njega da se vrati, vratio se pojedinačnim treninzima, ali još uvek čeka trening sa kontaktom. Vratiće se uskoro u Evroligu. A kad je reč o Filipu, on ima taj problem sa kolenom, nije tako ozbiljno, ali protokol kaže da mu treba dvadesetak dana da se oporavi. Petnaest do dvadeset dana, što znači da mu treba još pet do deset dana“, priča Barcokas.

Partizan je imao 18 ofanzivnih skokova, čak 13 više od rivala, ali je svejedno nekako izgubio.

„Prvo, mi smo samo hteli da zaustavimo kreativnost i ritam njihove igre i zato smo igrali agresivno na Panteru i sa mnogo preuzimanja. Panter je dobro otvorio utakmicu, a mi smo dobro čuvali njihove bekove i zbog toga smo imali problem sa njihovim visokim igračima, Kaminskim i Kaboklom. Pričali smo o tome na poluvremenu. Kontrolisali smo skok koliko smo mogli. U drugom poluvremenu smo malo zategli odbranu i popravili te brojke kad je reč o skoku“, kazao je Barcokas.

BONUS VIDEO: Najboljih 10 poteza utakmice Partizana i Olimpijakosa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar