Trener košarkaša Partizana Željko Obradović kaže da je jasno poslednja četvrtina odlučila meč sa Olimpijakosom.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Priznao je da se ekipa Partizana „ne odužuje svojim navijačima na pravi način“, a oni su napunili Beogradsku arenu u četvrtak uveče za meč 32. kola Evrolige s Olimpijakosom.

PROČITAJTE JOŠ:

Olimpijakos je na kraju slavio sa 74:69 i Partizan je pred poslednju četvrtinu imao 59:46, ali je u četvrtoj izgubio sa 28:10 i prosuo pobedu.

„Prvo čestitam Olimpijakosu na pobedu, očigledno je da je poslednja četvrtina sve odlučila, 28:10, igrali smo očajno u poslednjih deset minuta i zbog toga smo izgubili utakmicu“, kratko je počeo trener crno-belih.

Petorka koja je otvorila meč u Partizanu bila je Kevin Panter, Pi Džej Doužer, Mateuš Ponitka, Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski. Ta petorka ga je i završila i na kraju nije uspela da napravi konačnu prevagu, mada je Panter imao 19 poena i igrao uglavnom dobro.

„Verovatno ima istine, ta petorka koja je počela i igrala dosta je i završila utakmicu, najvažnije minute u poslednjoj četvrtini su igrali isti igrači na terenu. Ima istine, nismo imali pomoć sa klupe i doveli smo se u istu situaciju da praktično sami sebe porazimo. Ne znamo koji je to put zaredom, odluke koje smo donosili, katastrofalne, gde su oni dobili priliku da poentiraju pre svega u kontrama, pretrčali su nas. Svaki put je bio koš posle izgubljene lopte, to je to“, rekao je Obradović.

Objasnio je potom i da su izgubljene lopte, kojih je bilo ukupno 17, presudile u poslednjoj deonici.

„Nije energetski pad, nego izgubljene lopte. Glupo izgubljene lopte koje smo davali u tom periodu. Ne znam tačno koliko smo ih izgubili u tom periodu, ali ako ulaziš sa 13 razlike u poslednju četvrtinu, to je ogromna prednost, treba da igraš pametno i na način na koji si kažnjavao njihovu odbranu, što mi nismo radili. Bili smo nestrpljivi, šutevi nerezonski, dodavanja nerezonska i odatle je sve počelo“, kazao je Obradović.

Kaboklo i Kaminski zajedno deluju dobro na parketu i obojica su imala dvocifren broj poena i skoro dabl-dabl učinke, pa postoji mogućnost da se ustale nešto više sa Kaboklom na četvorci, a Kaminskim na poziciji centra.

„Nemam pojma, videćemo kako bude išlo, on je dosta dobrog uradio večeras, ali i on kao i mnogi igrači treba da igra sa više rezona. Kad to kažem, neke situacije i kretnje u napadu kad drugi igrači imaju loptu, nisu bile dobre, nije se pozicionirao dobro. I drugo, kad ima prednost koju je imao celu utakmicu, jer su oni praktično i pre toga, pre poslednje četvrtine, u trećoj igrali sa četiri mala igrača, gde je imao ogromnu prednost. Zahvaljujući tome smo imali razliku u skokovima, 18 skokova su posledica toga, čak i kad smo mašili smo išli na ofanzivni skok, a nismo to materijalizovali. Sigurno će biti jedna od varijanti da njih dvojica igraju zajedno“, rekao je Obradović.

BONUS VIDEO: UŽIVO sa Mićom Berićem posle meča Partizan – Olimpijakos

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare