Partizan – Olimpijakos Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Košarkaši Partizana poraženi su od Olimpijakosa 74:69 u meču 32. kola Evrolige pred svojim navijačima u Beogradskoj areni.

Raiffeisen banka, prijatelj košarke. Bez greške u koracima, otvaranje računa za 15 minuta potpuno onlajn. Stvarno može.

Sve mečeve Evrolige gledajte na kanalima Sport Kluba, uz SBB na EON i D3 platformama.

Meč je rešen u neverovatno napetoj završnici četvrte četvrtine u kojoj je Partizan propustio šansu da boljom odbranom nagradi veoma dobro napadačko veče Kevina Pantera.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije Panter bio jedini koji je vukao svoj tim u napadu, ali su problemi u odbrani kad se lomilo, uz neke zaista neverovatne pogotke Najdžela Vilijams-Gosa i ofanzivne skokove njegovih saigrača značili da je pobeda srpskom timu iskliznula iz ruku.

Grci su četvrtu četvrtinu dobili sa 28:10, što dovoljno govori o tome kako je u tom periodu odigrao tim Željka Obradovića, koji je posle 30 minuta imao sve u svojim rukama, a onda praktično za jednu loptu ostao kratak.

Pobednika je odlučio koš Mustafe Fala, ofanzivni skok Janulisa Larenzakisa pre toga i njegovi poeni posle faula Pantera, a onda na kraju i slobodna bacanja Vilijams-Gosa.

U pobedničkom timu je Vilijams-Gos imao 17 poena, Kostas Papanikolau je imao 13, Tomas Vokap se kasnije probudio i završio meč sa 11, a Ajzea Kenan sa 10 poena. Na drugoj strani je Panter ubacio 19 poena, Frenk Kaminski je imao 14, Bruno Kaboklo 13, a Pi Džej Doužer 12 peona. Kaboklo i Kaminski su imali po 8 skokova, Doužer je imao 9, a Mateuš Ponitka 7, dok su Panter i Kaminski imali i po 5 asistencija.

Partizan – Olimpijakos Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Uvertira za meč bili su dolazak Tonija Kukoča i Dina Rađe, dvojice hrvatskih asova, podrška „grobara“ i skandiranje za Zeka Ledeja, ali i zviždanje i uvrede za Nikolu Milutinova kad se pojavio u dvorani.

Videlo se od starta da će atmosfera biti uzavrela jer su navijači shvatili da više nema nazad i da svaka od tri utakmice može da znači plej-in i novi uspeh u Evroligi.

Partizan je u prvom poluvremenu odigrao odlično u odbrani i to je bilo razlog zašto je uz burnu atmosferu u Areni imao prednost posle 20 minuta.

Krenuo je tim Željka Obradovića raspoloženo u liku Bruna Kabokla i on je bio jedan od glavnih razloga što su crno-beli bili u priključku tokom prve četvrtine.

Partizan – Olimpijakos Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Kevin Panter je bio u fokusu od starta i pogađao je i on svoje šuteve, mada je Kaboklo svojim poenima doneo svom timu 11:9 posle pet minuta.

Nadovezao se nakon toga i Pi Džej Doužer, koji je takođe odigrao veoma dobro poluvreme, na čijem je kraju imao svoju seriju poena.

Panter je svojim košem doneo Partizanu 18:11, crno-beli su apsolutno kontrolisali skok, pa su u jednom trenutku imali čak 13:2, ali se Olimpijakos kasnije popravio.

Posle deset minuta bilo je 22:17 za Partizan, iako je grčki tim u jednom trenutku kaskao i devet poena.

U drugoj četvrtini je Partizan imao minus fazu kada je u seriji krenuo da gubi lopte, dok su gosti smanjivali zaostatak.

Mozes Rajt i Najdžel Vilijams-Gos su bili odlični u tom periodu igre i upravo je Rajt svojim penalima poravnao rezultat na 28:28.

Najzanimljivije je bilo u poslednja tri minuta prvog dela igre kada je Frenk Kaminski pokazao šta ume, pa su on i Doužer ubacili brzih pet poena, posle čega je Olimpijakos dobio nesportsku i tehničku, a Partizan niz penala.

U poene su ih pretvorili Ponitka i Doužer, pa su se crno-beli odlepili na 40:30, dok Gos u poslednjem napadu svog tima nije pretrčao ceo teren i pogodio za 40:32.

Partizan – Olimpijakos Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Tri ofanzivna skoka, koš Kabokla uz faul, pa onda još jedan posle skoka u napadu značili su prekid dvoipominutne krize bez poena za crno-bele.

A pogodak Kaminskog značio je i novu dvocifrenu prednost za domaćina neposredno pred sredinu treće četvrtine kada je Partizan vodio 46:36.

Doužer je svojim prodorom i driblingom probio Fala za +14, ali su Kenan i Vilijams-Gos trojkama držali svoj tim u igri.

Panter je na drugoj strani uporno do kraja treće četvrtine odbijao nalete rivala, pa je Partizan imao 59:46 posle 30 minuta.

Partizan – Olimpijakos Foto: Janko Anđelić/Nova.rs

Olimpijakos je za minut u četvrtoj deonici napravio brzih 4:0, pa je Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Nažalost, ta serija se nije zaustavila na tome već su greške u napadu i slaba odbrana posle tri minuta i deset sekundi značili seriju Olimpijakosa od 12:0.

Ta serija je nekako prekinuta, ali su problemi u odbrani do kraja ostali i upravo ti problemi su vodili do laganih poena Papnikolaua i Fala, posle čega nije bilo rešenja u šutu Partizana.

Crno-beli sada imaju skor od 14 pobeda i 18 poraza, pa su na 13. mestu u Evroligi, ali imaju i dalje dobre šanse da se nađu u plej-inu jer do kraja imaju još dve utakmice, protiv Albe i Valensije.

Standings provided by Sofascore

Partizan – Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Dvorana: Beogradska arena, Beograd; Gledalaca: Oko 20.000; Sudije: Huan Karlos Garsija, Medi Difala, Karlos Kortes.

Partizan: Avramović 0, Koprivica 0, Panter 19, Smailagić 3, Naneli 0, Trifunović 0, Doužer 12, Ponitka 8, Kaminski 14, Kaboklo 13; Trener: Željko Obradović.

Olimpijakos: Vokap 11, Vilijams-Gos 17, Rajt 6, Kenan 10, Larenzakis 3, Fal 7, Papanikolau 13, Piters 3, Sikma 0, Mekisik 4; Trener: Jorgos Barcokas.

Partizan - Olimpijakos 69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare