Foto: Simone Lucarelli / PA Images / Profimedia

Sprema se "vrelo" leto u Evroligi

Protekla evroligaška sezona bila je jedna od najzanimljivijih u istoriji takmičenja, a ovog leta mogli bismo da vidimo mnogo transfera koji će privući svetsku pažnju.

Već sada se spominje da će Crvena zvezda i Partizan biti aktivni na tržištu, a pojačanja bi mogla da stignu ni manje ni više nego iz Milana.

PROČITAJTE JOŠ:

Tamo je, potpuno neočekivano, odjeknula informacija da su Brendon Dejvis i Kevin Pengos blizu odluke da napuste tim i oprobaju se na tržištu.

Obojica imaju ugovor do 2024. godine, ali bi Olimpija Milano mogla već ovog leta da krene u renoviranje tima i zahvali se dvojici pomenutih zvezda.

Sezona u Milanu timski nije prošla kako su očekivale obe strane, Dejvis nije bio čak ni prijavljen za italijanski plej-of, pa je objašnjeno da će zbog „tehničke odluke“ da potraži novi klub.

Dejvis bi mogao da bude interesantan igrač i za Zvezdu i za Partizan, dok se Pengos i u prošlosti povezivao sa crno-belima.

Oba igrača iza sebe imaju bogato evroligaško, ali i NBA iskustvo, stoga će sigurno biti na meti mnogih evropskih timova, koji su konkurentni za najviše ciljeve.

Međutim, ni Armani neće sedeti skrštenih ruku ovog leta, pošto se spominje da je njihova meta Darius Tompson iz Baskonije. Taj plejmejker je bio najbolji asistent Evrolige, a imao je prosek od 12,6poena i 6,7 asistencija.

BONUS VIDEO Nedović u epizodi „Je l’ ovaj lud“ i tehnička za klupu Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar