Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Sve izvesnije da će večiti u Evroligu.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, velika verovatnoća je da ćemo Crvenu zvezu i Partizan ledati i sledeće sezone u Evroligi.

U taboru crveno-belih se uveliko spremaju za te izazove i veruju da će i sledeće godine igrati u eliti.

PROČITAJTE JOŠ

iako ih pre toga čeka i finale ABA lige i domaće prvenstvo, u taboru aktuelnog šampiona žele da spremno dočekaju narednu sezonu.

Generalni direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević je u razgovoru za „Jurohups“ potvrdio da se klub sprema da i naredne sezone bude među najboljima u Evropi.

„Spremamo se za Evroligu. Sve što radimo ima veze sa tim. U mislima se spremamo za ovo takmičenje. Planiramo da pređemo u Beogradsku arenu, već radimo na drugačijem pristupu prodaje ulaznica, dovođenju novih, iskusnih igrača i naravno da jezgro tima čine Srbi“, rekao je Vasiljević.

Tako će crveno-beli ostati verni domaćem jezgru, ali će igrati u većoj dvorani nego prošle sezone.

„Mislim da svi čujemo da će verovatno iste ekipe iz ove sezone igrati i sledeće, ali dok ne bude zvanično za nas postoji samo jedan način da osvojimo ABA ligu da bismo bili sigurni da ćemo igrati u Evroligi sledeće sezone“, jasan je Vasiljević.

Iz Crvene zvezde poručuju da će učiniti sve da dođu do stalne evroligaške licence, te da Srbija zaslužuje dva stalna učesnika Evrolige.

„Sa naše strane ćemo učiniti sve što možemo, trudićemo se da povećamo budžet. Sledeće godine prelazimo u veću dvoranu i učinićemo sve da pokažemo da zaslužujemo stalno mesto. I mislim da je ova godina svima pokazala da Beograd zaslužuje dva tima“, zaključio je generalni direktor crveno-belih.

Nemanje A licence uzrokuje objektivne poteškoće u selekciji ekipe. Da bar Zvezda zna da će u Evroligi biti na dve ili tri godine…

“Teško je drugačije planirati. Ako želimo da dovedemo igrača i ja pozovem njegovog agenta prvo pitanje je: ’Gde ćete da igrate sledeće godine?’. I dok se konačna odluka donese, obično u julu, mi smo već zakasnili na tržištu i moramo da preplaćujemo igrače, a mi nemamo ogroman budžet… Potrebna nam je izvesna sigurnost. Ne kažem zatvorena liga, ali neki standardi“.

BONUS VIDEO Lebron bukvalno skinuo kapu Jokiću i progovorio o mogućoj penziji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar