Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Mnogo je nemilih scena bilo na poslednjih nekoliko derbija

Partizan i Crvena zvezda sastaće se po drugi put ove sezone, ali ovoga puta meč će se igrati u okviru 12. kola Evrolige u beogradskoj „Štark areni“ u četvrtak od 20.30.

Još od kraja prošle sezone, neredi na tribanam su neizbežna stvar kada igraju večiti rivali, ali se iz Partizana nadaju da će ovoga puta proći sve u najboljem redu.

„Arena“ je rasprodata za prvi večiti derbi u istoriji, a crno-beli su istakli da će pojačane snage bezbednosti biti na zadatku.

PROČITAJTE JOŠ:

„Bezbednost svih aktera utakmice je zagarantovana kako propozicijama takmičenja tako i aktuelnim zakonima Republike Srbije. Klub poziva sve prisutne u dvorani da se suzdrže od bilo kakvog ponašanja koje na bilo koji način može ugroziti bezbednost i integritet aktera utakmice.

Ubacivanje mekih i tvrdih predmeta u teren je strogo zabranjeno i neće biti tolerisano. Podsećamo da su propozicije Evrolige veoma oštre i da slika nebezbednog okruženja nije nešto što ovo takmičenje želi, te stoga nema nimalo razumevanja za klubove čiji navijači prave ispade koji dovode do incidenata. Potencijalni bezbednosni problemi ne samo da bi narušili ugled kluba i njegovu reputaciju u Evroligi, već bi narušili i reputaciju Grada Beograda, Republike Srbije.

Takođe, nulti stepen tolerancije postoji i za uvredljiva skandiranja bilo koje vrste! Uvrede se baš kao i ubacivanje predmeta u teren strogo sankcionišu prema važećim propozicijama Evrolige. Ali iznad sankcija, takvo ponašanje u ogromnoj meri urušavaju ugled Partizana u Evropi i šalju ružnu sliku koju niko ne želi da prikaže.

Prvi evroligaški derbi je prava prilika da se sa praksom vređanja i kreiranja nebezbednog okruženja prekine i da se okrene nova, lepša stranica istorije košarkaških dvoboja između Partizana i Crvene zvezde.

PROČITAJTE JOŠ:

Pre nekoliko sezona, Evroliga je iz upotrebe isključila bilo kakve zaštitne ograde iza klupa ili zapisničkog stola. Publika se nalazi veoma blizu aktera meča jer se njihova bezbednost smatra svetinjom. Upravo tako se igrači i službeni predstavnici imaju tretirati“, stoji na sajtu crno-belog kluba.

Ono što se i očekivalo, sada je i potvrđeno. Na tribinama ovoga puta neće biti crveno-belih navijača, jer je Partizan domaćin.

Zbog velikog interesovanja mesta će biti numerisana i Partizan je zamolio navijače da to poštuju.

Takođe, iz kluba iz Humske poručili su da se nadaju sportskoj atmosferi, jer se slika šalje u Evropu.

Partizanovi navijači i atmosfera u Arnei protiv Valensije
Foto: Nova.rs

„KK Partizan poziva sve prisutne u dvorani da svu svoju energiju usmere na podršku ekipi i stručnom štabu crno-belih! Partizan je u mnogim stvarima bio prvi i ostao prvi. Hajde da prvi damo primer dobre organizacije, sportske atmosfere ali i snažne podrške koja će služiti na ponos Kluba, Beograda, Srbije i čitave Evrolige!

Sva uvredljiva skandiranja, ubacivanje bilo čega u teren, kreiranje bilo kakve nesportske atmosfere bi najveću štetu naneli upravo Partizanu! Zbog toga, Partizan poziva navijače i još jednom ih najljubaznije moli da svoju ljubav prema klubu pokažu na najbolji mogući način – korektno i isključivo u sportskom duhu“, podvukli su na sajtu Partizana.

BONUS VIDEO Opšte ludilo i dva poteza Nemanje Nedovića za veliku pobedu Zvezde

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar