Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crno-beli su uhvatili zalet pobedom u drugom evropskom derbiju (79:78), ali će tek u drugom delu sezone biti na iskušenjima

Košarkaši Partizana igraju sa oscilacijama ove sezone, ali bez ikkave sumnje važe za ozbiljnog kandidata za Top 8 fazu Evrolige.

Pokazali su crno-beli pobedama nad Efesom, Zvezdom, Monakom, Fenerom i ostalima kakvu moć poseduju, napadačkog talenta im nimalo ne manjka, ali Željko Obradović će morati da „upegla“ još neke detalje ukoliko želi daleko da dogura u Evroligi.

PROČITAJTE JOŠ:

O Žocovom iskustvu i znanju na evropskoj sceni suvišno je trošiti reči u ovom trenutku, ali Partizan pred sobom ima period u kome treba da se doda gas, gde ne bi trebalo da se kiksne i gde bi mogla da se uhvati i neka zaliha za kasnije.

Evo i zašto. Nakon pobede nad Zvezdom, Partizanu u goste dolazi Mornar, koji igra ispod očekivanja ove sezone i trenutno je bliži borbi za opstanak nego borbi za plej-of u ABA ligi. Barani ne bi trebalo da budu ozbiljna pretnja po crveno-bele, pa bi u nedelju od 19 sati u Areni mogli dobro da se spreme za Asvel dva dana kasnije, odnosno Žalgiris u petak od 19 sati u Kaunasu.

Partizan mnogo bolje ove sezone igra na svom parketu nego u gostima, ali ni Asvel nije ekipa koju treba potceniti. To su pokazale i njegove dve vezane pobede u Evroligi protiv Armanija i Fenerbahčea, pa ni crno-beli ne smeju da pomisle da su apsolutni favoriti. Uostalom, Asvel iz prikrajka konkuriše za Top 8, sve nade nisu pale u vodu, pa Žoc i njegovi izabranici krajnje ozbiljno moraju pristupiti tom duelu.

Samo tri dana kasnije, Partizan leti u Kaunas, gde će pokuašti da ponovi prvi meč iz Beograda, gde je odneta pobeda sa 11 poena razlike, što je veoma lepa zaliha.

Poznato je da je Žalgiris domaćin Fajnal fora ove godine i kakvu litvanski navijači imaju strast prema košarci. Međutim, taj duel i eventualna pobeda Partizana mogla bi da znači „duplo“ u ukupnom zbiru, ali i na polju samopouzdanja i daljeg zaleta.

NE PROPUSTITE:

Naredno duplo kolo Evrolige biće za Žocove izabranike pravi ispit zrelosti, jer za mesto u Top 8 biće potrebna serija dobrih rezultata, a ovaj period se nameće kao pogodan za tako nešto, pogotovo nakon slavlja u večitom derbiju.

Crno-beli će nakon duplog kola doći u Beograd, gde će 5. februara odmeriti snage sa Megom u gostima, dok pred Kup Radivoj Koraća sledi i gostovanje Bajernu, koji se polako, ali sigurno umešao u priču za Top 8.

To bi mogao da bude veoma važan duel za Partizan, koji jeste odneo pobedu u Beogradu, ali bi brejk u Minhenu dodatno razrešio neke nedoumice i napravio razliku između ta dva tima.

Ono što ne može baš da raduje partizanovce, jeste raspored u finalnom delu regularnog dela sezone.

Iako crno-beli od 10 mečeva u Evroligi čak šest igraju na svom terenu, rivali će biti više nego teški – odnosno redom Fenerbahče, Alba, Olimpijakos, Barselona, Real Madrid i Panatinaikos.

Foto: Starsport

Kada na sve to dodate gostovanja Virtusu, Armaniju, Efesu i Monako dobijete izuzetno napet i izazovan kalendar.

Uz sve to, Partizan u ABA ligi u martu u samo 14 dana ima zaredom ove rivale: Crvenu zvezdi, Budućnost, pa Cedevitu.

Obradovićevo isksutvo neće biti dovoljno da se prebrodi ovakav gust raspored, a igrači su već pokazali da mogu da se bore ravnopravno protiv svih. Pitanje je samo da li će nakon ispita zrelosti Partizan položiti i veliku maturu ili će, ipak, negde da zapne na putu ka Top 8 i evenetualno borbi za sam vrh ABA lige.

BONUS VIDEO Vildoza ne tuguje zbog poraza od Partizana, otkrio šta je rekao saigračima

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar