Kevin Panter
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Partizan je posle pauze za reprezentativne mečeve zabeležio dve pobede u kojima je postizao više od 100 poena.

Promenilo je to atmosferu u ekipi posle mučnog perioda za crno-bele na više nivoa, pa se sa mnogo više optimizma govori o nastavku sezone i borbe za plej-in koja se nastavlja u petak gostovanjem Armaniju u 28. kolu Evrolige.

Uz sve to, primetna je bolja forma kod nekolicine igrača što je automatski olakšalo život Željku Obradoviću, pa crno-beli mogu da razmišljaju i o pobedi na gostovanju protiv ekipe koja im stilski ne leži previše.

PROČITAJTE JOŠ

Ali, eventualni trijumf može mnogo da donese crno-belima kojima bi moglo da pomogne i činjenica da će rival biti u problemu zbog povreda i bolesti.

Na terenu neće biti Nikole Mirotića, pod znakom pitanja su i Šabaz Nejpir, Aleks Pojtres i Stefano Tonut, pa Etore Mesina ima mnogo problema da pripremi ekipu za ovaj meč.

EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Eventualna pobeda, Partizanu biu mogla da donese tri stvari za nastavaka sezone.

Prvo, treći trijumf u nizu bi podigla dodatno samopouzdanje ekipi za naredne izazove. Partizan je imao problem uoči pauze u Evroligi jer je počeo da gubi neizvesne mečeve, sve ono što ga je krasilo u prvoj fazi sezone, zbog čega je i zapao u krizu.

Meč sa Efesom je prelomljen u drugoj polovini četvrte deonice, Cedevita pobeđena u neizvesnoj završnici i pobeda protiv Armanija bi samo učvrstila dobar psihološki momentum. Uz to, trijumf na strani bi ekipi doneo još veće samopouzdanje jer do kraja sezone za ozbiljnije rezultate, pobede u gostima će biti imperativ jer će ključni mečeve crno-beli igrati u najvećoj meri bez podrške krcate Arene.

Pobeda bi imala veliki značaj i u rezultatskom smislu. Partizan je trijumfom prošle nedelje faktički ostavio Efes bez trke jer se odlepio na dve pobede više uz bolji međusobni skor, pa bi turskom timu za prestizanje Partizana bilo potrebno da ostvari tri pobede više do kraja ligaškog dela.

Pobedom u Milanu bi Partizan pobegao Armaniju na tri trijumfa uz bolji međusobni skor što bi značilo da ekipa iz Milana nakon toga u šest kola mora da ostvari četiri pobede više čime bi je Partizan skinuo sebi sa vrata. Partizan će svakako težiti da izgubi sa manje od 13 poena koliko je iznosila pobeda u Beogradu, kako bi zadržao solidnu prednost u odnosu na konkurenta.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pobeda bi osim eliminisanja iz relane trke još jednog direktnog rivala donela i druge benefite.

Crno-beli dele 10. mesto sa Valensijom i pobedom bi obezbedili da španski tim koji igra sa Barselonom kući ponovo ne stekne predost, a ostao bi i u trci za poziciju osam koju drže Makabi i Baskonija.

Te dve ekipe imaju neuporedivo lakše zadatke i očekuje se da pobede, pa bi Partizan izbegao da se zaostatak od jedne pobede poveća pred završnicu sezone.

Foto: Peđa Milosavljević, starsport

Uz to, crno-beli bi trijumfom ostali u trci za osmo mesto za pomenuta dva rivala, koje donosi dve šanse kroz plej-in.

Prema propozicijama, osmoplasirani tim prvo gostuje sedmoplasiranom, a u slučaju poraza ima još jednu šansu pred svojim navijačima sa pobednikom meča između devetog i desetog tima na tabeli. Sve ispod toga bi značilo da do plej-ofa mora da se ostvare dve pobede, od kojih jedna na strani.

Partizan bi sa osmim mestom ostao u prilici da izbegne i Real u plej-ofu, i da razmišlja na duže staze.

Zbog toga je Milano važno gostovanje i prilika da se pozicije odrede pred završetak sezone.

BONUS VIDEO Top 10 Partizan – Efes

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare