Fakundo Kampaco/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Slučaj argentinskog asa iz Crvene zvezde ušao je u treći dan.

Evroliga je u sredu saopštila da je Crvena zvezda kažnjena zabranom registrovanja novih igrača do 28. februara, što znači da Fakundo Kampaco ne može da igra do 26. kola.

PROČITAJTE JOŠ:

Stigao je 19. decembra kada je predstavljen na Malom Kalemegdanu i do sada je propustio dve, a propustiće još devet utakmica Evrolige zbog neispravne dokumentacije koju je Zvezda poslala na adresu nezavisne Komisije koja kontroliše sprovođenje Pravilnika o finansijskom fer-pleju.

Stoga su se dva dana posle eskalacije celog slučaja oglasili i menadžeri argentinskog igrača koji je u Zvezdu došao iz Dalas Maveriksa.

„Kao jedna od vodećih agencija u svetu sporta, prošlog leta su nas pitali, zajedno sa našim kolegama da sarađujemo sa ELPA kako bismo napravili novi Evroligin kolektivni ugovor, kako bi igrači dobili potpunu zaštitu i učinili transparentnim obaveze svih strana. Košarkaši su kamen temeljac igre i košarka postoji zbog njih“, počinje pismo Oktagon sporta, sa potpisima Dejvida Karoa, Marka Jelića, Džordž Panua i Klaudija Vilanueve.

„Odluka Finansijskog panela Evrolige suštinski kažnjava Fakunda Kampaca najviše, jer neće moći da igra i pruži evroligaškim navijačima jedno top ime i unapredi takmičenje. Po našem skromnom mišljenju kazna je trebalo da bude stroža prema strani koja je počinila prekršaj, a ne da stvara kolateralnu štetu najsvetijem delu naše industrije – igraču“, navode menadžeri.

Ističu da je odluka Finansijskog panela Evrolige „izgubila iz vida ono što je bitno“, a to su igrač i sport sam po sebi.

„Mogu da primene bilo koju kaznu ili penal za bilo koji klub. Sprečavanje igrača ovog nivoa da igra jeste odluka koja ne pomaže Evroligi i znak je da ona ide u pogrešnom smeru“, navodi se u pismu.

BONUS VIDEO: Akcija za zakucavanje Mitrovića, umetnost Zvezdinih igrača

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare