Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Goruća tema.

Majk Džejms, kao i njegov saigrač iz Monaka Donatas Montejunas, govorili su o slučaju Crvene zvezde i Fakunda Kampaca u košarkaškom podkastu „Urbanos“.

Pročitajte još

Crvena zvezda je pod sankcijama Evrolige i ne može da registruje igrače do kraja februara, pa je to zahvatilo i novo pojačanje Fakunda Kampaca.

„Ja prvi želim da on igra. Ipak, oni nisu plaćali igrače i sada je on kažnjen jer je u njihovom timu. To je moglo svakome da se desi. Svako je mogao da potpiše za Zvezdu i da bude u istom problemu, nije ovo ništa protiv njega. Volim Fakua, on je moj čovek, ali ako ne plaćaš igrače moraju da postoje neka pravila i kazne ako se to ne poštuje i ne plaćaš ljude“, rekao je Majk Džejms.

Motejunas ima slično mišljenje kao njegov saigrač.

„Godinama je to bio problem. Sada imamo nekoga ko nas podržava, uniju igrača, pa svako od nas plaća da bude zaštićen. Kada pričamo o ovoj situaciji, moj odgovor je jasan. Ukoliko ne plaćaš igrače, u ovoj ćeš situaciji biti. Iako je Kampaco žrtva, svako je mogao da bude u ovoj situaciji. Ovde pričamo o celoj ligi naspram slučaju jednog čoveka. Moramo da budemo zaštićeni da se ovakve stvari ne bi događale. Pravila moraju da se poštuju, kao što ih mi igrači poštujemo“rekao je litvanski centar.

Crvena zvezda će odmeriti snage sa Monakom u četvrtak od 19.00 časova na domaćem parketu u 19. kolu Evrolige.

BONUS VIDEO Prekid meča Zvezde i Reala,Navijači ubacili punu času soka na teren